keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Dallaspullat




Herkulliset dallaspullat kätkevät sisäänsä maukkaan vaniljakreemin. Ne ovat aivan älyttömän hyviä, täyteläisiä, pehmeitä ja herkullisen tuoksuisia. 

Vaihtelu virkistää, joten päätin leipoa jotain muuta kuin korvapuusteja ja voisilmäpullia. Dallaspullat ovat olleet aina minulle suurta herkkua, joten päätin kokeilla tehdä niitä itse.


Valmistus ( Noin 18 kpl)


25 g Hiivaa
3 dl Täysmaitoa
Puolikas kananmuna
1 dl Sokeria
1 tl Suolaa
7 dl Vehnäjauhoja
100 g Voita

Vaniljakreemi

150 g Voita
200 g Vaniljarahkaa
1/2 dl Vaaleaa siirappia
65 g Vaniljakastikeainesta
1 rkl Vaniljasokeria

Voiteluun

Muna

Pinnalle

Mantelirouhetta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna ja sekoita rakenne rikki. Kaada puolet munasta hiivaseokseen. Lisää sitten sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva on imeytynyt. Anna kohota puolisen tuntia.

Valmista täyte sulattamalla voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon, sekoita hyvin.

Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle  3/4 osaa täytteestä. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa siitä noin 2 cm:n paksuisia kiekkoja.

Kohota dallaspullia noin 15 minuuttia. Voitele pullat ja levitä loput täytteestä dallaspullien päälle. Ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti