keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Suklaa-appelsiinijuustokakku

Tämä kakku vaatiikin jo sitten vähän enemmän valmistusaikaa, mutta se on kyllä kaiken sen työn arvoinen. 

Pohjaksi tulee ihana, pehmeä ja suklainen browniepohja. Se on niin hyvää että sitä voisi syödä ihan sellaisenaan. 

Päälle hyydytetään kolme eri kerrosta; Raikas appelsiini, pehmoinen ja ilmava suklaa sekä täyteläinen valkosuklaa. Koko komeuden kruunaa suklaaganache ja näyttävät itsetehdyt koristeet. :))


Valmistus (22cm)


Brownie-suklaapohja


200 g Tummaa suklaata
200 g Voita
3 Kananmunaa
2 dl Sokeria
2 tl Vaniljasokeria
2 dl Vehnäjauhoja
Pieni ripaus suolaa


Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne. Jäähdytä. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää sekaan suklaa-voiseos. Lisää jauhot sekä suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 170-asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna jäähtyä kunnolla.




Appelsiinitäyte


200 g Appelsiinituorejuustoa
2 dl Vispikermaa
0,5 dl Tomusokeria
1 tl Appelsiinin kuorta raastettuna
Puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
Loraus Cointreau-likööriä
2 Liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään appelsiinituorejuusto, sokeri, appelsiinin kuoriraaste sekä -mehu. Kuumenna likööri ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-seokseen. Lisää lopuksi varovasti vatkattu kerma. Kaada browniepohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä. 

Suklaatäyte


150 g Tummaa suklaata
1 rkl Voita
100 g Suklaatuorejuustoa
1,5 dl Vispikermaa
2 rkl Tomusokeria


Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää voi. Notkista tuorejuusto. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää sitten juuston sekaan. Mausta täyte tomusokerilla. Lisää jäähtynyt suklaasula. Sekoita tasaiseksi ja kaada appelsiinitäytteen päälle hyytymään.

Valkosuklaatäyte


100 g Valkosuklaata
150 g Tuorejuustoa
1,5 dl Kermaa
1 rkl Tomusokeria
2 rkl Sitruunamehua
1 liivate

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa sulatettu valkosuklaa tuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen liivate. Lisää lopuksi vielä vatkattu kerma ja sekoita. Kaada suklaatäyteen päälle ja laita kylmään hyytymään.


Suklaaganache


150 g Tummaa suklaata
0,75 dl Kermaa
1 rkl Voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi. Nosta pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Valuta suklaaganache kakun päälle ja koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti