sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Suklaistakin suklaisempi suklaatäytekakku


Tässä kakku kaikille suklaan ystäville. Pohja on ihanan suklainen ja täyte vielä suklaisempi.


Valmistus (16 palaa)

Pohja
200 g Voita
200 g Tummaa suklaata
5 Kananmunaa
2.5 dl Sokeria
3.5 dl Vehnäjauhoja
4 rkl Kaakaojauhetta
0.5 dl Perunajauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
0.5 tl Suolaa
200 g Ranskankermaa
0.5 dl Kermaa

Kostutus 
1.5 dl Maitoa

Täyte/kuorrutus 
200 g Maitosuklaata
100 g Tummaa suklaata
300 g Voita
3 dl Tomusokeria

Koristelu
Tuoreita mansikoita ja vadelmia
Macaroneja
Mintunlehtiä
Suklaata
Kaakaojauhetta


Pohja; Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja anna suklaan sulaa voin joukkoon. Jäähdytä seos. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet munavaahdon joukkoon. Lisää suklaa-voiseos, ranskankerma ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa kakkupohja (20 cm) leivinpaperilla niin, että reunoille jää leivinpaperista muutama sentti lisää korkeutta kakun kohoamista varten. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna kakkupohjan jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään.

Kuorrute; Paloittele suklaat ja sulata sitten vesihauteessa. Nosta suklaaseos jäähtymään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää jäähtynyt suklaa voivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.
Kokoaminen ja koristelu; Leikkaa kakku neljään osaan. Kostuta kolme pohjalevyä maidolla ja levitä puolet kuorrutteesta kolmelle levylle. Nosta kuorrutetut kakkulevyt kerroksittain kakkuvadille. Nosta päälle viimeinen kakkulevy. Kostuta kakun pinta lopulla maidolla. Levitä loput suklaakuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Siivilöi päälle hieman kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti