torstai 15. syyskuuta 2016

Rapeat kananugetit

 
Unohda kaupan valmiit nugetit ja valmista ne itse. Muut nugetit kalpenevat näiden rinnalla, etkä halua enään ostaa valmiita. Nämä ovat nimittäin niin hyviä ja rapeita. Rapsakka, mausteinen pinta syntyy corn flakes maissihiutaleiden ja maustettujen korppujauhojen seoksesta. Hieman savuista ja grillimaista makumaailmaa saadaan savustetusta paprikasta, pippurisekoituksesta, valkosipulista ja sipulista.

Saattaa kuulostaa työläältä, mutta nämä syntyvät nopeasti ja helposti."Kuin itsestään". Lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi savustettu paprikamajoneesi tai valkosipulidippi ja rapeaksi paistetut perunat.

Valmistus

600 g Broilerin rintafilettä
0.5 dl Majoneesia
0.5 dl Turkkilaista jugurttia
1 rkl Limen mehua
Silputtua persiljaa

2.25 dl Corn flakes maissihiutaleita
1 dl Maustettuja korppujauhoja
0,5-1 tl Suolaa
1 tl Savustettua paprikajauhetta
0.5 tl Pippurisekoitusta
0.5 tl Valkosipulijauhetta
0,5 tl Sipulijauhetta

Öljyä friteeraukseen


Leikkaa broilerinfileet noin kolmeen tai neljään osaan. Sekoita majoneesi, jugurtti, limemehu ja persilja keskenään. Lisää sekaan broileri.

Murskaa maissihiutaleet pienehköksi muruksi. Yhdistä maissihiutaleiden sekaan korppujauhot ja mausteet. Nosta majoneesi-jugurtilla päällystetyt broileripalat yksitellen kuorruteseokseen ja peitä kauttaaltaan seoksella. 

Lämmitä öljy noin 180 asteiseksi ja friteeraa nugetteja 4-5minuuttia. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoile majoneesin ja rapeiden perunoiden kanssa.

Nugetit ennen friteerausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti