Syksy lähestyy ja illat pimenevät. Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää iltaa, kuin valmistaa ystäville ja läheisille mitä ihanimpia herkkuja? Krustadit sopivat alkupalaksi illallisiin, pieneksi tarjottavaksi illanistujaisiin tai vaikkapa cocktailtilaisuuteen pieneksi syötäväksi.
Minulla on tässä koottuna kolme herkullista ja maukasta täytettä krustadeihin. Täytteistä riittää 48 krustadikuoreen täytettä, joten tarvitset kaksi pakettia krustadeja. Täytteet kannattaa tehdä ajoissa, jotta maut ehtivät tekeytyä. Krustadejen täyttö kannattaa kuitenkin tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kuoret eivät pehmenisi liikaa. Krustadit pysyvät rapeampina, jos
paistat niitä pienen hetken uunissa tai
laitat pohjalle salaatinlehdenpalan.
Valmistus (48 Krustadia)
2 pkt Krustadeja
Katkaraputäyte
1 dl Katkarapuja
100 g Savulohi- tai raputuorejuustoa
3 rkl Ranskankermaa
0,5 dl Tuoretta tilliä
Loraus Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
Katkarapuja
Tilliä
Hienonna katkaravut. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää ravut. Silppua tilli. Lisää tilli ja sitruunamehu täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Pursota krustadeihin.
Koristele tillillä ja katkaravuilla.
Fetatäyte
100 g Fetaa
60 g Mustia oliiveja
1 Valkosipulinkynsi
1 dl Hienonnettua basilikaa ja persiljaa
150 g Ranskankermaa
Suolaa
Pippuria
Mustia oliiveja
Kirsikkatomaatteja
Lehtipersiljaa
Hienonna feta ja oliivit. Purista valkosipulinkynsi. Yhdistä täytteen kaikki ainekset keskenään tahnaksi. Pursottele krustadeihin.
Koristele oliiviviipaleilla, kirsikkatomaateilla ja lehtipersiljalla.
Kinkkutäyte
100 g Saunapalvikinkkua
100 g Yrttituorejuustoa
3 rkl Ranskankermaa
Ruohosipulia
Suolaa
Pippuria
Ruohosipulia
Pilko palvikinkku pieneksi "rouheeksi". Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pursottele täyte krustadeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti