tiistai 1. syyskuuta 2015

Feta-, kinkku- ja katkarapukrustadit


Syksy lähestyy ja illat pimenevät. Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää iltaa, kuin valmistaa ystäville ja läheisille mitä ihanimpia herkkuja? Krustadit sopivat alkupalaksi illallisiin, pieneksi tarjottavaksi illanistujaisiin tai vaikkapa cocktailtilaisuuteen pieneksi syötäväksi.


Minulla on tässä koottuna kolme herkullista ja maukasta täytettä krustadeihin. Täytteistä riittää 48 krustadikuoreen täytettä, joten tarvitset kaksi pakettia krustadeja. Täytteet kannattaa tehdä ajoissa, jotta maut ehtivät tekeytyä. Krustadejen täyttö kannattaa kuitenkin tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kuoret eivät pehmenisi liikaa. Krustadit pysyvät rapeampina, jos 
paistat niitä pienen hetken uunissa tai 
laitat pohjalle salaatinlehdenpalan.


Valmistus (48 Krustadia)

2 pkt Krustadeja


Katkaraputäyte

1 dl Katkarapuja
100 g Savulohi- tai raputuorejuustoa
3 rkl Ranskankermaa
0,5 dl Tuoretta tilliä
Loraus Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria

Katkarapuja
Tilliä


Hienonna katkaravut. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää ravut. Silppua tilli. Lisää tilli ja sitruunamehu täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Pursota krustadeihin.

Koristele tillillä ja katkaravuilla.

Fetatäyte

100 g Fetaa 
60 g Mustia oliiveja
1 Valkosipulinkynsi
1 dl Hienonnettua basilikaa ja persiljaa
150 g Ranskankermaa
Suolaa
Pippuria

Mustia oliiveja
Kirsikkatomaatteja
Lehtipersiljaa


Hienonna feta ja oliivit. Purista valkosipulinkynsi. Yhdistä täytteen kaikki ainekset keskenään tahnaksi. Pursottele krustadeihin.

Koristele oliiviviipaleilla, kirsikkatomaateilla ja lehtipersiljalla.

Kinkkutäyte

100 g Saunapalvikinkkua
100 g Yrttituorejuustoa
3 rkl Ranskankermaa
Ruohosipulia
Suolaa
Pippuria

Ruohosipulia


Pilko palvikinkku pieneksi "rouheeksi". Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pursottele täyte krustadeihin.

Koristele ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti