tiistai 22. syyskuuta 2015

Paistettua seesamitaimenta ja vuohenjuustolla maustettua basmatiriisiä


Tämä maukas ja kaunis annos sopii tarjottavaksi illalliselle. Basmatiriisi maustetaan vuohenjuustolla ja nökäreellä tuorejuustoa. Rapea lehtikaali riisin seassa toimii kalsiumin, proteiinin, raudan sekä c- ja k-vitamiinien lähteenä. Seesami- ja sinapinsiemenissä pyöritelty mehevä taimen viimeistelee annoksen. 

Olin viikonloppuna ulkoilemassa ystäväni ja koirani Kiran kanssa. Oli mukava vaeltaa raikkaassa syysilmassa koko päivä ja pysähtyä lopuksi nuotion äärelle juttelemaan. Kirakin näytti nauttivan pitkästä lenkistä keskellä erämaata. :)) Ystäväni on innokas kalastaja, joten  hänellä oli kalastusvälineet mukana. Hän saikin ison järvitaimenen, josta valmistin tämän herkullisen annoksen. :))


Valmistus (4 Annosta)

Basmatiriisi

5dl Kanalientä
2dl Basmatiriisiä
Suolaa
1l Lehtikaalia
1dl Pähkinöitä ja siemeniä 
150g Pehmeää vuohenjuustoa
Nökäre yrttituorejuustoa

Seesamitaimen

600g Taimenta
1tl Suolaa
Sitruunapippuria
1rkl Seesaminsiemeniä
2tl Sinapinsiemeniä
2rkl Öljyä

Kiehauta liemi. Lisää riisi ja suola. Keitä noin 10 minuuttia. Pese lehtikaali ja suikaloi. Paahda pähkinät ja siemenet kuumalla pannulla. Sekoita lehtikaali, pähkinät/siemenet, vuohenjuusto ja tuorejuusto riisin joukkoon. 

Mausta taimenfileet suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita seesamin- ja sinapinsiemenet keskenään. Pyörittele taimenfileet seoksessa. Kuumenna pannu ja lisää taimenfileet lihapuoli pannua vasten pannulle. Paista noin 2-3 minuuttia. Käännä fileet toisinpäin ja jatka paistamista hetki.

Tarjoile taimenfileet vuohenjuustolla maustetun basmatiriisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti