Suussa sulava ja murea riimihärkä on täydellinen alkuruoka kesän juhliin. Voit valmistaa riimihärän lautasannoksina tai tarjota buffet pöydässä vadilta. Lihaa valittaessa kannattaa valita mahdollisimman laadukas liha. Silloin lopputulos on täydellinen, maukas ja murea.
Riimihärän kanssa tarjottavaksi sopii rucola, kaprikset, raastettu parmesaani sekä piparjuurikerma. Lopputulos on täydellinen.
Valmistus
500g Naudan Sisäfilettä
Suolaa ja Pippuria
3rkl Suolaa
1,5tl Mustapippuria
2 Valkosipulinkynttä
3dl Tuoreita Yrttejä; Persiljaa, Timjamia, Basilikaa, Oreganoa
1tl Chili Rouhetta
1/2dl Konjakkia
Rucolaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Parmesaania raastettuna
Kapriksia
Piparjuurikermaa
Poista lihasta kalvot. Hienonna mortterissa valkosipulinkynnet, chili ja tuoreet yrtit. Painele tahnaksi ja lisää konjakki. Hiero tahna lihaan. Laita liha pussiin ja anna maustua jääkaapissa ainakin 12 tuntia. Laita sitten liha pakkaseen ja jäädytä 5 tuntia. Leikkaa jäisenä ohuiksi siivuiksi.
Sekoita rucolaan pieni määrä öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa riimihärkää rucolan, parmesaanin, kapriksien ja piparjuurikerman kanssa.
Piparjuurikerma
1dl Kuohukermaa löysästi vaahdotettuna
1dl Ranskankermaa
4rkl Piparjuurta Raastettuna
2tl Sinappia
Suolaa
Pippuria
Sokeria/Hunajaa
4rkl Persiljaa Hienonnettuna
Sekoita piparjuurikerman ainekset keskenään ja tarjoa riimihärän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti