torstai 25. kesäkuuta 2015

Sitruunainen Mansikkabrita


Mansikkabrita on yksi kesän ihanimpia ja herkullisimpia kakkuja. Ihanan makea kakku mansikoineen, marenkineen ja vaahtoineen maistuu ihanalta lämpimänä kesäiltana. 

Tässä kakussa on samaa makumaailmaa, mitä aikaisemmassa reseptissäni mansikkamisu on. Kesähän on mansikoiden aikaa, joten täytyyhän niistä valmistaa mitä ihanimpia herkkuja! <3 :)

Valmistus

200g Voita
2dl Sokeria
4 Keltuaista
3dl Vehnäjauhoja
3tl Leivinjauhetta
2dl Maitoa

MARENKI
4 Valkuaista
3dl Sokeria
2tl Vaniljasokeria

PINNALLE
Mantelirouhetta

TÄYTE
2,5dl Vispikermaa
2tl Vaniljasokeria
1prk Sitruunarahkaa

Mansikoita

PÄÄLLE
Mintunlehtiä
Mansikoita
Lakkoja
Suklaalastuja
Lemon curdia
Täytettä
Mantelirouhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset vaahtoon. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä öljytylle leivinpaperille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit. Levitä marenkiseos kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 175-asteessa noin 20-30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon notkistettu rahka ja vaniljasokeri.

Leikkaa jäähtynyt kakku-marenkipohja kahtia. Nosta toinen pohjista kakkuvadille. Levitä päälle täytettä (jätä osa täytteestä koristeluun), mansikoita ja lemon curdia. Paina päälle kansi. Pursota päälle täytettä ja koristele mansikoilla, lakoilla, suklaalastuilla, mantelirouheella, lemon curdilla ja mintunlehdillä.
Tarjoile välittömästi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti