maanantai 18. toukokuuta 2015

Paahdettu valkosuklaamousse


Paahdettu valkosuklaamousse on taivaallisen hyvää. Mikään  muu mousse ei vedä vertoja sille. Se on täydellinen ja herkullinen jälkiruoka. Paahdetun valkosuklaan maku on hieman kinuskinen, joten uskon että se maistuu varmasti myös "ei-valkosuklaa faneille". Rakenne on ihanan pehmoinen, ilmava ja suussasulava. Suosittelen. Paahdettu valkosuklaamousse on varmasti vielä aika uusi tuttavuus monelle, vaikka sitä on pystynyt tilaamaan monen ravintolan ruokalistoilta jo useamman vuoden ajan. Tällä ohjeella voit itse valmistaa sitä.

Moussen rinnalle sopii tarjottavaksi marinoidut mansikat, -karpalot ja -vadelmat sekä kristallisoitu valkosuklaa.


Valmistus

Paahdettu valkosuklaamousse

180g Valkosuklaata
100g Maitoa
1 Liivate
5g Tärkkelyssiirappia
200g Kuohukermaa

Paahda valkosuklaata 130-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta maito ja sulata liivate siihen. Sekoita keskenään paahdettu valkosuklaa, liivateseos, tärkkelyssiirappi ja kerma. Poraa sauvasekoittimella ja siivilöi. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Vaahdota. Tarjoile marinoitujen marjojen ja kristallisoidun valkosuklaan kanssa.

Marinoidut marjat (4:lle)

200g Marjoja (Mansikoita, Vadelmia, Karpaloita)
1dl Appelsiini- tai Sitruslikööriä
1rkl Sokeria
2tl Raastettua Sitruunan Kuorta

Sekoita likööriin sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Lisää marjat ja anna maustua kaksi tuntia.

Kristallisoitu valkosuklaa

200g Sokeria
50g Vettä
100g Valkosuklaata

Hienonna valkosuklaa hienoksi. Sekoita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna 148-asteiseksi. Vatkaa valkosuklaa kuuman sokerin joukkoon. Kaada jäähtymään leivinpaperin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti