perjantai 22. toukokuuta 2015

Mustaherukka-Suklaakerroskakku


Tumman suklaan ja mustaherukan liitto on vastustamaton. Tämä kakku on todella täyteläinen, suklainen ja marjaisa, eikä yhtään liian makea. Valmistin tätä kerran ystävilleni ja siskoilleni, jotka tulivat luokseni viettämään iltaa. Kakku maistui kaikille. :)

Tässä kakussa on ihanan suklainen ja mehevä pohja, suklaamoussea, mustaherukkamoussea ja päällä punaherukkakiille. Voit koristella kakun valkosuklaalla ja tuoreilla marjoilla.


Valmistus (24cm)

Tumma suklaapohja

100g Tummaa Suklaata
170g Voita
2,3dl Sokeria
2 Kananmunaa
1,7dl Vehnäjauhoja 

Sulata kattilassa voi ja lisää sitten suklaa. Anna suklaan sulaa voin joukkoon. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada voi-suklaaseos päälle. Sekoita. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää sitten munat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi vielä jauhot. Kaada seos voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteessa 25 minuuttia

Suklaamousse

0,7dl Vettä
1dl Sokeria
175g Tummaa suklaata
7 Keltuaista
2dl Vispikermaa
2,5 Liivatetta

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna sokerin sulaa veteen. Jäähdytä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele munat. Yhdistä keltuaiset ja sokeriliemi kattilaan. Lämmitä seosta vesihauteessa kokoajan vatkaten. Seos on valmista kun se kiiltää ja kun pinnan kuplat pienenevät tasakokoisiksi. Nosta seos pois vesihauteesta ja vatkaa sen jälkeen kuohkeaksi vaahdoksi. Ota kermasta pieni tilkka erilleen ja lämmitä. Liuota liivatteet siihen. Vaahdota loppu kerma. Yhdistä suklaa muna-sokerivaahtoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana. Lisää lopuksi vielä vaahdotettu kerma. Kaada mousse suklaapohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Mustaherukkamousse

400g Mustaherukoita
0,75dl Tomusokeria
3 Liivatetta
3dl Vispikermaa

Keitä marjoja hetki matalalla lämmöllä. Soseuta ja paseeraa. Mausta tomusokerilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lämmitä 0,5dl juuri valmistamaasi musteherukkamelbaa. Sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana lopun mustaherukkamelban joukkoon. Yhdistä marjamelba ja kermavaahto varovasti. Kaada suklaamoussen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kiille ja Koristelu

2dl Punaherukkakiisseliä
3 Liivatetta

Valkosuklaata
Marjoja
Mintunlehtiä

Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kiisselistä noin neljännes ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana lopun punaherukkakiisselin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun pinnalle. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. 

Pursota hyytyneen kakun pinnalle valkosuklaata ja koristele marjoilla ja mintunlehdillä. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti