lauantai 2. toukokuuta 2015

Punaherukka-Valkosuklaajuustokakku




Tässä on ihana kakku tulevaksi äitienpäiväksi. Tämä kakku käy myös muihinkin juhliin. Raikas punaherukka yhdistettynä täyteläiseen valkosuklaaseen on ihana yhdistelmä. Valkosuklaa tasoittaa punaherukan kirpeyttä.  Valkosuklaa- ja punaherukkatäyte tehdään erikseen. Valkosuklaatäyte hyydytetään pienempään vuokaan ja päälle hyydytetään punaherukkatäyte. Kakkua leikatessa sisältä paljastuu valkosuklaatäyte, joka varmasti yllättää vieraat ja päivänsankarin.

Valmistus (26cm)

Keksipohja

300g Digestivejä
120g Sulatettua Voita


Valkosuklaatäyte (20cm)

2dl Vispikermaa
200g Vaniljatuorejuustoa
1/2dl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
80g Valkosuklaata
4 Liivatelehteä
2rkl limemehua

Punaherukkatäyte (26cm)

4dl Vispikermaa
200g Valio valkosuklaa-limerahkaa
200g Maustamatonta Tuorejuustoa
5dl Punaherukoita 
1dl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
8 Liivatelehteä
1/2dl vettä


Kiille

200g Punaherukoita
3,5dl vettä
2rkl Vettä
4 liivatetta
1dl Sokeria


Koristelu

Punaherukoita
Valkosuklaalastuja
Mintunlehtiä

Pohja; Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita yhteen ja painele seos 26cm kakkuvuoan pohjaan. Laita jääkaappiin.

Valkosuklaatäyte; Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Jäähdytä sitä hetki ja sekoita sitten tuorejuuston sekaan. Sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Laita 20cm reunavuoka keksipohjan päälle. Laita reunavuokaan reunakalvot tai öljyä se. Kaada seos vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään.

Punaherukkatäyte; Laita liivatteet likoamaan. Soseuta punaherukat ja paseeraa. Vatkaa kerma ja lisää siihen sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto, punaherukkasose ja rahka. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan. Irrota varovasti valkosuklaatäytteen ympäriltä reunavuoka. Laita isomman vuoan reunalle kalvo tai öljyä reuna. Kaada punaherukkatäyte varovasti valkosuklaatäytteen päälle ja ympärille. Laita kylmään hyytymään

Kiille; Laita liivatteet likoamaan. Keitä marjoja ja vettä muutaman minuutin ajan. Kaada seos siivilän läpi kulhoon. Sekoita marjaseos ja sokeri yhteen. Kuumenna 2rkl vettä ja liuoata siihen liivatteet. Lisää liivatteet ohuena nauhana marjaseokseen. Jäähdytä. Kaada jäähtynyt marjaseos varovasti kakun pintaan. Laita kylmään hyytymään.

Koristele punaherukoilla, valkosuklaalastuilla ja mintunlehdillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti