tiistai 5. toukokuuta 2015

Suklaa cupcakes


Tässä on kaikille suklaan ystäville suklaakuppikakkujen resepti. Kuppikakkujen päälle tein tuorejuustokuorrutuksen ja koristeeksi laitoin tuoreita marjoja. Helppoa, herkullista ja näyttävää tarjottavaa juhlaan kuin juhlaan.

Valmistus (12 kappaletta)

100g Vehnäjauhoja
20g Kaakaojauhetta
140g Sokeria
1,5tl Leivinjauhetta
Ripaus Suolaa
1,5tl Vaniljajauhetta
40g Voita
1,2dl Maitoa (Mielellään täysmaitoa)
1 Kananmuna

Päälle

Tuorejuustokuorrutus
Tuoreita marjoja
suklaakoristeita
Mintunlehtiä
Kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, kaakao, sokeri, leivinjauhe, suola, vaniljajauhe ja voi monitoimikoneeseen. Vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään maito ja muna. Kaada sitten puolet maito-munaseoksesta muun seoksen joukkoon. Vatkaa nyt suuremmalla teholla, niin että seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho pienemmälle ja lisää loppu maito-munaseos pikkuhiljaa joukkoon. Sekoita muutaman minuutin ajan. 

Pursota massa paperivuokiin, niin että kolmannes jää tyhjäksi. paista 20 min. ajan. Jäähdytä. Pursota päälle tuorejuustokuorrutetta. Koristele marjoilla, suklaakoristeilla, mintunlehdillä ja kaakaojauheella.

Tuorejuustokuorrute (12 kuppikakun kuorruttamiseen)

600g Tomusokeria
100g Voita
250g Tuorejuustoa

Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa. Vatkaa suurimmalla teholla vähintään 5 minuuttia. Seoksesta pitää tulla vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, jotta seos ei juoksetu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti