sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Suklaa-vadelmacrumble ja kaakao-vaniljamacarons

Tässä kaikkien ihanien äitien kunniaksi ihana ja täydellinen jälkiruoka mille tahansa aterialle. :)

Voit valmistaa tämän jälkiruoan myös kakun muodossa. Tee crumblepohja reunavuokaan, kaada mousse päälle ja koristele macarooneilla.

Tämä jälkiruoka on ihanan raikas, täyttävä ja herkullinen. Suklaata, vadelmaa, kinuskia, crumblea sekä rapeutta, makeutta ja pehmeyttä. Kaikki samalla lautasella.




Valmistus

Vadelmamousse

5dl Vadelmapyreetä
8 Kananmunan keltuaista
1dl Sokeria
0,5dl Vettä
100g Glukoosia (Saa ostettua esimerkiksi apteekista)
3 Liivatelehteä
4dl Kuohukermaa

Laita liivatteet likoamaan. Keitä vadelmapyreetä kasaan, kunnes siitä on haihtunut puolet. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja kuumenna samalla glukoosi, sokeri ja vesi 122-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi keltuaisvaahdon sekaan ja vatkaa kunnes seos jäähtyy. Vaahdota kerma. Sulata liivatteet kuumaan vadelmapyreeseen. Yhdistä vadelmapyree, keltuaisvaahto ja vaahdotettu kerma. Kaada pursotinpussiin ja laita kylmään.

Crumbletaikina

1,5dl Mantelijauhetta
1,5dl Vehnäjauhoja
1dl Sokeria
100g Voita
1tl Suolaa

Yhdistä kaikki aineet yhteen. Nypi murumaiseksi. Levitä taikina uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes crumble on saanut kauniin värin.

Kaakao-Vaniljamacarons

1 Vaniljatanko
3 Munanvalkuaista
3rkl Sokeria
225g Tomusokeria
2dl Mantelijauhetta
3rjl Kaakaojauhetta

Leikkaa vaniljatanko poikki ja raavi siemenet ulos. Yhdistä vaniljan siemenet ja sokeri valkuaisten joukkoon. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon 100g tomusokeria ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon myös mantelijauhe, loppu tomusokeri ja kaakaojauhe. Pursota pellille pieniä, kolikon kokoisia nappeja. Anna levätä 20 min. Kopauta peltiä pöydän kulmaan muutaman kerran ennen paistoa. (Kopautuksen ansiosta ilmakuplat puhkeavat) Paista 120 asteessa noin 12 minuuttia.


Kokoaminen

Vadelmamoussea
Crumblea
Kaakao-vaniljamacaronsseja
Suklaakoristeita
Mintunlehtiä

Kokoa annokset haluamallasi tavalla lautasille ja tarjoile! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti