maanantai 13. huhtikuuta 2015

Vadelma-Nougat Juustokakku


Minulle tuli lauantaina uusi perheenjäsen; Pieni husky tyttö Kira. Ihanan ja iloisen ilopillerin kunniaksi päätin leipoa ja suunnitella kakun. Täyteläisen nougatkerroksen päälle hyydytin raikkaan vadelmakerroksen. Koko komeuden kruunasin suklaa ganachella ja herkullisilla koristeilla. Vaikka tässä kakussa on paljon vaiheita, tämän tekemiseen menee vain muutama tunti hyytymis- ja valmistusaikoineen. Aloitin kakun leipomisen muutamaa tuntia ennen vieraiden tuloa. Hyvin ehti hyytyä. Tietenkin jos ei ole kiire, kannattaa kakun antaa hyytyä pidemmän aikaa (Mielellään yön yli). Lopputulos oli erittäin hyvä ja herkullinen.


Valmistus (20cm reunavuoka)

Pohja

130g Digestive Keksejä
50g Voita

Laita reunavuoka suoraan kakkuvadin päälle. Laita reunakalvo vuoan reunoille. Sprayjaa vuokaspraylla reunat. Voit tehdä kakun myös irtopohjavuokaan. 

Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keskenään ja levitä keksiseos vuoan pohjalle.

Nougat-täyte

4 Liivatetta
200g Taloussuklaata
2 Dubbel Nougat Patukkaa
200g Tuorejuustoa
2dl Vispikermaa
2dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1dl Sokeria
1tl Vaniljajauhetta
1 1/2rkl Kahvia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja nougat vesihauteessa. Vatkaa sen jälkeen tuorejuuston sekaan sulatettu suklaa, sokeri ja vaniljajauhe. Vatkaa myös kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sulata liivatteet kahviin. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan. Lisää lopuksi myös vaahdotettu kerma-vaniljakastikeseos. Kaada massa keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin ensimmäisen kerroksen hyytyä noin puoli tuntia, jonka jälkeen valmistin päälle vadelma täytteen.

Vadelmatäyte

200g Tuorejuustoa
3dl Vispikermaa
3rkl Vaniljakreemijauhetta
150g Vadelmia
1dl Sokeria
5 Liivatetta
1/2dl Vadelmamelbaa tai -mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto. Vaahdota sen jälkeen vispikerma. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Ota pieni määrä vaahdotettua kermaa sivuun. (Koristelua varten) Yhdistä tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Mittaa sekaan myös vadelmat ja sokeri. Pyöräytä sähkövatkaimella muutaman kerran, jotta vadelmat hieman rikkoutuisivat. Lämmitä melba tai mehu. Lisää siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. Kaada vadelmaseos nougatseoksen päälle. Laita hyytymään. Annoin vadelmakerroksen hyytyä hieman yli puolituntia. Tarvittaessa voi pakkasta käyttää apuna, jotta kakku hyytyisi nopeammin.

Suklaa ganache

75g Tummaa suklaata
50g Maitosuklaata
3/4dl Kuohukermaa
Nokare Voita

Mittaa pieneen kattilaan kerma. Lämmitä höyryäväksi. Ota pois liedeltä ja lisää sekaan suklaat. Anna suklaiden sulaa. Lisää sitten nokare voita. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä vähän aikaa. 

Poista kakusta reunavuoka ja -kalvo. Kaada suklaa ganachea varovasti (lusikkaa apuna käyttäen) Kakun pintaan. Anna ganachen valua sivuille.

Kakun koristelu

Vaahdotettua vispikermaa
Tuoreita marjoja
Sitruunamelissaa
Nougatpaloja
keksimurua
kinuskikastiketta

Jos haluat tehdä kinuskikastikkeen itse, lakka-kinuskipavlovan reseptissä on kinuskin ohje; Lakka-kinuskipavlova

Pursottele kermaa kakun päälle. Asettele kerman viereen vadelmia ja nougat paloja. Laita päälle kinuskikastiketta ja keksimuruja. Asettele lopuksi sitruunamelissan lehtiä koristeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti