tiistai 28. huhtikuuta 2015

Vappumunkit



Munkit ovat osa kaikkien herkuttelijoiden vappua. Tuoreet ja itse paistetut munkit ovat vapun kohokohta. Näissä munkeissa on ihana, rapea kuori ja pehmoinen sisälmys. Voit tehdä munkeista rinkuloita tai pyöreitä. Pyöreät munkit voi täyttää halutessa hillolla.

Tein osaan munkeista valkosuklaakuorrutteen ja osan jätin perinteisiksi. Tuli kyllä ihanan värisiä ja -näköisiä munkkeja. Munkit voi laittaa tarjolle kuppikakku telineeseen.

Munkkeihin saa valkosuklaakuorrutteen, kastamalla ne sulatetussa valkosuklaassa.
Tutti Frutti crush rakeet tuovat väriä ja vapputunnelmaa munkkeihin.

Valmistus (26 pyöreää munkkia)

200g Voita
5dl Maitoa
2pss Kuivahiivaa
2dl Sokeria
2tl Kardemummaa
2tl Suolaa
2 Munaa
Noin 13dl Vehnäjauhoja

1l Öljyä

Valkosuklaata
Fazer Tutti Frutti Crush-rakeita

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää jauhoja noin desi kerrallaan. Lisää voi jauhojen kanssa samanaikaisesti. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 45minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja leivo molemmista tangot. Leikkaa tangot noin 13 palaan. Leivo paloista palloja tai rinkuloita. Kohota puoli tuntia.

Laita öljy kattilaan. Lämmitä öljy noin 170 asteiseksi. Jos sinulla ei ole paistomittaria, testaa öljyn lämpötila pienellä taikinapalalla. Jos taikina valmistuu noin minuutissa, öljy on sopivan lämmintä.
Paista kolme munkkia kerrallaan. Käännä munkit toisinpäin, kun toinen puoli on sopivan tumma. Kun molemmat puolet ovat tummia ja munkit kypsiä, nosta munkit leivinpaperin päälle kuivumaan. Pyörittele munkit sokerissa.

Halutessasi voit kuorruttaa munkit valkosuklaalla ja ripotella pintaan tutti frutti crush-rakeita.

Munkkivaras väijyksissä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti