tiistai 7. huhtikuuta 2015

Lakka-Kinuskipavlova

Tässä on itse kehittelemäni lakka-kinuskipavlova. Pavlova on Venäläinen kakku, joka on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Pavlovassa on rapea marenkipohja ja pehmeä suussasulava täyte. Pavlova on suosittu jälkiruoka juhlapäivinä ja arkipyhinä. Tämän kakun voit valmistaa mihin tahansa kesä- tai kevätjuhlaan. Talven juhliin mansikoiden sijaan voi esimerkiksi käyttää puolukkaa ja karpaloa. Täytteeseen voi käyttää piparkakkurahkaa ja -mausteita.

Valmistus


Kinuskikastike

2dl Kuohukermaa
1dl Fariinisokeria
1 Vaniljatanko

Mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15min. Sekoittele kokoajan.












Marenkipohja (2 kpl)

6 Valkuaista
4dl Sokeria
3tl sitruuna- tai limemehua
3rkl Maizenaa
4rkl Itsevalmistettua Kinuskikastiketta

Vatkaa munista ja sokerista kiiltävä, kova vaahto. Noin 15 min. Lisää sitruuna- tai limemehu ja maizenaa. Vatkaa. Sekoittele kinuskikastiketta seoksen joukkoon. Älä sekoita kinuskia täysin sekaan, vaan anna seokseen jäädä kinuski vanoja.

Levitä uunipelleille leivinpaperit. Sivele leivinpaperit öljyllä. Jaa marenkiseos kahteen osaan ja muotoile uunipelleille ympyrän muotoiset pohjat marengista. Paista 100-asteisessa uunissa noin kaksi ja puoli tuntia. Pidä luukkua hieman raollaan. Jäähdytä.

Täyte (Kakun väliin ja päälle)

3dl Vispikermaa
1-2dl Sitruunarahkaa
1dl Ranskankermaa
Sokeria
Vaniljasokeria
Sitruunamehua

Sekoita sitruunarahka ja ranskankerma sekaisin. Vatkaa. Laita kylmään. Vatkaa kerma. Kun kerma on vaahtoutunut, vatkaa sekaan rahka-ranskankermaseos. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla.
















Kakun kokoaminen ja koristelu

Marenkipohjat
Täyte
Mansikoita
Lakkoja
Punaviinimarjoja
Kinuskikastiketta
Suklaalastuja
Marenkimurua
Sitruunamelissaa tai mintunlehteä

Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua, jotta marenki ei liikaa pehmenisi. Laita toinen pohjista kakkuvadille. Levitä päälle puolet täytteestä, mansikanpaloja ja lakkoja. Nosta päälle toinen marenkipohja. Levitä kakun päälle toinen puoli täytteestä. Koristele marjoilla, kinuskikastikkeella, marenkimuruilla, suklaalastuilla sekä sitruunamelissalla tai mintunlehdillä. Tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti