keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Mustikkamousse



Mustikkamousse on raikas ja herkullinen jälkiruoka. Se on helppo valmistaa ja maistuu aina hyvältä. Varsinkin keväällä ja kesällä se on sopiva jälkiruoka juhliin ja illallisiin. Mustikkamoussen kanssa voit tarjota rapeita pikkuleipiä, jotka tuovat annokseen suutuntumaa ja sopivat kevyen, suussa sulavan moussen rinnalle. Mustikkamelba viimeistelee annoksen. Voit koota tämän jäkiruoan haluamallasi tavalla ja koristella mustikoilla, Mintunlehdillä ja itse tehdyillä suklaakoristeilla. Tästä reseptistä voit soveltaa myös kakun täytteen tekemällä ohjeen kaksinkertaisena. Lisäksi jos sinulla on muita marjoja, voit mustikoiden tilalle käyttää esimerkiksi puolukkaa tai vadelmaa. Mitä nyt kaapista tai pakkasesta löytyy.


Valmistus

Mustikkamousse (Noin 6 Annosta)

3 Liivatelehteä
1dl Vispikermaa
1dl Ranskankermaa
100g Vanilja Tuorejuustoa
0,6dl Sokeria
1tl Vaniljajauhetta
2,5dl Mustikoita soseutettuna
0,25dl Mehua tai Vettä

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vispikerma. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljajauhe ja soseutetut mustikat. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen tai mehuun. Kaada liivateseos mustikkaseokseen ohuena nauhana. Lisää lopuksi sekaan myös vaahdotettu kerma varovasti nostellen. Tarjoa pikkuleipien, mustikkamelban ja mustikoiden kanssa.


Pikkuleivät (noin 60kpl)

125g Voita
1 1/4dl Sokeria
1 Kananmuna
2tl Vaniljasokeria
1tl Leivinjauhetta
2 1/2dl Vehnäjauhoja
Ruokokidesokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahdon joukkoon. Tee taikinasta pallo ja litistä se. Kelmuta. Laita tunniksi kylmään jähmettymään. 

Kaulitse taikina 0,5 sentin paksuiseksi levyksi. Painele haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Paahda ruokokidesokeri nopeasti pikkuleipien pintaan kaasupolttimella.

Mustikkamelba

300g Mustikoita
Sokeria oman maun mukaan
Sitruunamehua

Lämmitä kattilassa mustikoita, sitruunamehua ja sokeria. Soseuta sauvasekoittimella. Anna hieman kiehua kasaan. Siivilöi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti