perjantai 24. huhtikuuta 2015

Sokerimassa Perhoset

















Aloin suunnittelemaan tulevalle sunnuntaille kakkua. Kakusta voin paljastaa sen verran, että siitä tulee kaksikerroksinen ihana kerroskakku. Vielä en kuitenkaan paljasta kaikkea. Kuvia ja postaus kakusta tulee myöhemmin. Tässä vaiheessa voin kuitenkin kertoa, että kakkuun tulee sokerimassa perhosia. Valmistelin ja maalailin niitä eilen innolla. Nyt perhoset ovat valmiita ja odotan että pääsen kakun kimppuun ja koristeluvaiheeseen. :P Alapuolelta löydät kuvia perhosista ja ohjeet. Näitä oli ihana tehdä kaikessa rauhassa ilman minkäänlaista kiirettä. Huskyni Kira oli kylläkin kiinnostunut perhosista ja yritti jatkuvasti päästä niihin käsiksi. :D Onneksi yksikään ei kuitenkaan päätynyt Kiran suuhun! :D

Sokerimassa perhoset ovat erittäin helppoja valmistaa. Tarvitset vain sokerimassaa, elintarvike maaleja ja sopivasti tilaa kuivumiseen.

Valmistus

Sokerimassaa
Kukkien emejä (Confetti)
Elintarvike maaleja



Aloita ottamalla esiin kaikki tarvittavat. Aluksi et tarvitse maaleja, koska perhosten täytyy antaa kuivua. Kaulitse leivonta alustan päällä valkoista sokerimassaa ohueksi levyksi. Käytä tomusokeria apuna, jotta massa ei tartu kaulimeen tai alustaan. Jos sinulla on perhosmuotti, voit painella sillä massasta perhosia. Voit myös leikata vapaalla kädellä veistä apuna käyttäen tai tehdä paperista muotin ja sen mukaan leikata veitsellä. Itse yleensä teen koristeet vapaalla kädellä tai paperia apuna käyttäen. Mutta jos omistat muotteja, kannattaa niitä käyttää ajan säästämiseksi. 

Sen jälkeen painele emit perhosille tuntosarviksi. Kun olet tehnyt nämä vaiheet, anna perhosten kuivua rauhassa. Jos haluat että perhoset kuivuvat siten että siivet ovat koholla, laita foliota siipien alle tueksi. 

Kun perhoset ovat kuivuneet, voit maalata ne haluamallasi tavalla. Muista että perhosten täytyy olla täysin kuivuneita. Muuten ne eivät kestä maalaamista. 
Kuvaaja; Annabella Kiviniemi
Kuvaaja; Annabella Kiviniemi

 Itse tykkään käyttää paljon värejä ja tehdä varjostuksia sokerimassa koristeisiin. Tässäkin hommassa on vain mielikuvitus rajana. Tulevaan kakkuun halusin keväisiä ja kesäisiä, pirteitä värejä. Perhoset voi jättää myös valkoisiksi tai maalata yksinkertaisesti yhdellä värillä.

Sokerimassa perhoset ovat ihania koristeita kakkuihin ja leivonnaisiin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti