keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kaurasämpylät


 Ihanat, muhkeat ja makoisat kaurasämpylät! Tähän sämpylätaikinaan tulee hieman rahkaa, minkä ansiosta sämpylät ovat ihanan kuohkeita, ilmavia ja pehmoisia. Nämä maistuvat parhaimmilta juuri uunista tulleina ja lämpiminä.

Valmistus

250g Rahkaa
2 1/2dl Maitoa
50g Hiivaa
1-1 1/2tl Suolaa
3rkl Siirappia
3dl Kaurahiutaleita tai -leseitä
6 1/2dl Vehnäjauhoja
50g Sulatettua voita

Pinnalle Kaurahiutaleita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen. Lisää seokseen suola, siirappi ja hiutaleet tai leseet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja sulatettu voi.

Kohota taikinaa vähintään 30min. (Niin kauan, että taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.) Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperin päälle. Kohota peitettynä 20min. Ripottele pintaan kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti