perjantai 24. huhtikuuta 2015

Spelttihelmirisottoa, pekonia ja vihreitä linssejä yrttiöljyssä


Olen jo pitkään halunnut valmistaa tämän annoksen. Nyt lopulta sain testattua tätä ja pakko sanoa että oli älyttömän hyvää. Yrttiöljyllä on tässä annoksessa tärkeä rooli. Se yhdistää maut toisiinsa ja maustaa linssin. Jos yrttiöljyä ei ole, annos on tylsä. 

Treenaan ja urheilen todella paljon, joten arkena tykkään syödä terveellisesti ja hyvin. Kun raaka-aineet ovat laadukkaat, annos maistuu vielä paremmalta. Tästä annoksesta saa helposti kasvissyöjän annoksen jättämällä pekonin pois. Lisäksi tämä on helppo ja nopea valmistaa. Spelttihelmi on parempi vaihtoehto tavalliselle risottoriisille. Se nimittäin sisältää enemmän proteiineja ja kuituja. Linssit ovat proteiinipommeja ja sen takia ne ovat kasvissyöjille hyvä proteiinin lähde. Ne ovat kevyitä, ravitsevia ja halpoja. Linsseissä on vain vähän kaloreita, mutta kuitenkin paljon kuituja, proteiineja ja antioksidantteja. 

Jos vielä mietit mitä tänään valmistaisit ruoaksi, suosittelen tätä. Erinomainen ja herkullinen annos. Maistuu varmasti raskaan työpäivän tai rankan treenin jälkeen. :)

Valmistus (4 annosta)

2 Pientä Salottisipulia
2 Varsisellerin Vartta
2 1/2dl Spelttihelmiä
(Hieman Valkoviiniä)
2rkl Oliiviöljyä
200g Parsakaalia
n.6dl Kasvislientä
Puolikkaan Sitruunan Mehu
2dl Raastettua parmesaania

285g Syöntivalmiita Vihreitä Linssejä
4rkl öljyä
1 Ruukku Tuoretta Basilikaa
1dl Hienonnettua Tuoretta Persiljaa
2rkl Pinjansiemeniä
1 Valkosipulinkynsi
Suolaa
Pippuria
Sokeria

240g Pekonia
Persiljaa
Gourmet suolaa
Raastettua parmesaania

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa parsakaalista kukinnot ja siivuta varret. Leikkaa varsiselleristä pieniä kuutioita. Kuullota pannulla spelttihelmiä, varsiselleriä ja sipulia 2-3 minuutin ajan. Lisää hieman viiniä ja anna imeytyä spelttiin. Lisää sitten pikkuhiljaa kasvislientä ja anna imeytyä. Lisää aina lientä kun edellinen määrä on imeytynyt. Kypsennä 15 minuutin ajan. Lisää sitten parsakaalit ja jatka kypsennystä noin 8 minuutin ajan, kunnes speltit tuntuvat kypsiltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja sitruunamehu.

Huuhtele linssit ja kaada sen jälkeen kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon öljy, basilika, persilja, pinjansiemenet ja valkosipulinkynsi. Soseuta. Mausta ripauksella suolaa, pippuria ja sokeria. Sekoita suurin osa öljystä linsseihin. Jätä öljyä annosten päälle pirskoteltavaksi.

Paista pekoniviipaleita, kunnes ne ovat rapeita.

Asettele lautasille spelttihelmirisottoa, linssejä ja pekonia. Pirskottele annosten päälle sivuun otettua yrttiöljyä. Ripottele päälle parmesaania, persiljaa ja gourmee suolaa. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti