torstai 16. huhtikuuta 2015

Marinoitu Kasvissalaatti


Tämä salaatti on helppo ja nopea valmistaa. Sopii buffetpöytään tarjottavaksi tai ruoan lisukkeeksi. Erinomainen tarjottava myös vappubrunssille tai pakkaa vaikkapa piknikille mukaan. Herkullista ja helppoa!

Valmistus (8 annosta)

1 Kesäkurpitsa
1 Keltainen Paprika
2rkl oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
1prk Vihreitä kalamataoliiveja
8 Aurinkokuivattua Tomaattia
1 Punasipuli
250g Terttutomaatteja
2 Kevätsipulia
Grillattua Latva-Artisokkaa
1/2dl Silputtua Persiljaa
Rucolaa
Lollo rosso salaattia
Roomansalaattia
Parmesaanilastuja

Marinadi

1dl Oliiviöljyä
2rkl Punaviinietikkaa
Tuoretta Basilikaa Hienonnettuna
2 Valkosipulinkynttä Hienonnettuna
1tl Kuivattua Oreganoa
Mustapippuria
Suolaa

Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika. Grillaa molemmat nopeasti oliiviöljyssä parilapannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Valmista marinadi sekoittamalla marinadin ainekset yhteen. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa palasiksi. Leikkaa punasipuli ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Huuhtele ja kuivaa salaatit. 

Laita kulhoon kesäkurpitsa, paprika, oliivit, terttutomaatit, aurinkokuivatut tomaatit ja latva-artisokka. Kaada päälle marinadi. Anna maustua muutaman tunnin ajan.

Lisää punasipuli, kevätsipuli, persilja, rucola sekä salaatit marinoitujen kasvisten joukkoon. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti