tiistai 7. huhtikuuta 2015

Avokadopasta



Pitihän tätä ruokailmiöksi noussutta avokadopastaa kokeilla. Reseptipohjana on alkuperäinen Alexander Gullichsenin ohje, jota hieman muuntelin. Alkuperäisessä ohjeessa maku on todella kirpakka ja lime maistuu todella vahvasti. Lisäsin itse hieman sokeria, joka tasapainoitti makua, pehmensi limen kirpakkuutta ja sai muut raaka-aineet nousemaan limen rinnalle. Tein myös avokadoseoksen edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappin, jonka ansiosta maut voimistuivat ja paranivat.
En ihmettele ollenkaa, miten tästä ruokalajista nousi ruokailmiö; Pasta on nimittäin erittäin herkullista sekä ihanan pirteän ja raikkaan makuista.


Valmistus (8:lle)


2 Valkosipulinkynttä
1 Chili
1 1/2 Limettiä
3 Avokadoa
Muutama kourallinen Basilikaa
2dl Raastettua Pecorinoa
2dl Raastettua Parmesaania
800g Spaghettia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
Sokeria

Avokadoseos kannattaa valmistaa edellisenä päivänä. Pilko valkosipulit ja chili pieneksi. Laita ne kulhoon. Purista limestä mehu sekaan. Kuutioi avokado, hienonna basilika, raasta juustot ja lisää ne seokseen. Sekoita joukkoon myös suolaa, oliiviöljyä, pippuria ja sokeria.
Keitä spaghetti hyvin suolaisessa vedessä. (Veden täytyy maistua merivedeltä.) Ota vettä talteen muutama desi. Lorauta keitinvettä avokadoseoksen joukkoon. Pyörittele spaghetti seoksessa. Raasta pintaan hieman parmesaania ja mustapippuria. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti