keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kreikkalaiset liha- ja kasvisvartaat sekä tsatsiki



Vartaat ovat helppoa ja maukasta kesäruokaa. Voit marinoida niihin melkeinpä mitä tahansa kasviksia ja lihaa. Nämä vartaat maustetaan kreikkalaisin vivahtein. Lisukkeena toimi raikas itsevalmistettu tsatsiki. 


 Valmistus

Sieniä
Kesäkurpitsaa
Kirsikkatomaatteja
Pieniä Makkaroita
Tuorejuustolla Täytettyjä Paprikoita
Naudan Sisäpaistia

Kreikkalaista Marinadia
Tsatsikia Lisukkeeksi

Poista lihasta kalvot ja kuutioi. Valmista marinadi alla olevan ohjeen mukaan. Puhdista ja pilko sienet ja kesäkurpitsa. Marinoi toisessa kulhossa lihakuutiot ja toisessa sienet, kirsikkatomaatit ja kesäkurpitsat. Anna maustua seuraavaan päivään.

Pujota sieniä, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, makkaroita, täytettyjä paprikoita ja sisäpaistikuutioita varrastikkuihin. Voit tehdä kasvis- sekä lihavartaita.

Grillaa vartaat ja tarjoile tsatsikin kanssa.

Marinadi

1 1/2dl Basilika Oliiviöljyä
1dl Valkoviiniä
5 Valkosipulinkynttä viipaloituna
1/2dl Sitruunamehua
1tl Raastettua Sitruunankuorta
1/2tl Tuoretta Oreganoa silputtuna
1rkl Tuoretta Rosmariinia
3 Laakerinlehteä murskattuna
1rkl Hunajaa
1 1/2tl Suolaa
1tl Mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Marinoi lihat ja kasvikset.

Tsatsiki (Noin 5dl Valmista kastiketta)

1 Kurkku
1tl Suolaa
400g Kreikkalaista- tai Turkkilaista jogurttia
1rkl Sitruunamehua
1rkl Basilika Oliiviöljyä
1rkl Minttua silputtuna
1 Valkosipulinkynsi hienonnettuna

Kuori ja puolita kurkku pituussuunnassa. Poista siemenosa lusikalla. Raasta.

Laita raaste siivilään, ripottele päälle suolaa ja valuta 20-30min.

Purista raasteesta jäljellä oleva neste pois käsilläsi ja siirrä se sitten kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita. Valmis tsatsiki säilyy jääkaapissa 5 vuorokautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti