sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Suklaa-vadelma- ja Vanilja-mansikka tartaletit




En ole hetkeen ehtinyt päivittää blogiani. :( Syy löytyy pitkistä ja täynnä olevista päivistäni. Minulla on ollut raskas muuttourakka (joka on nyt onneksi valmis) sekä paljon työtä ja hommia. Onneksi nyt on jälleen  aikaa kirjoitella! :) 


Tässä olisi nyt kaksi ihanaa täytettä tartaletteihin;


Ensimmäisenä täytteenä on ihana vanilja-mansikkatäyte. Vanilja-mansikka tartaletit ovat ihanan raikkaita ja sopivat kaikkiin kesän juhliin tarjottaviksi.


Toisena täytteenä on suklaa-vadelmatäyte. Nämä suklaa-vadelma tartaletit maistuvat varmasti suklaan ystäville ja pieneen makeannälkään. Päälle laitetaan tuoreita vadelmia, jotka sopivat hyvin ihanan täyteläisen suklaakreemin kanssa. Ja ovathan Suklaa ja vadelma hyvin klassinen ja herkullinen makupari.




Valmistus

Muropohja (30 kpl)

400g Vehnäjauhoja
140g Tomusokeria
200g Voita
60g Kananmunaa

Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina lepäämään kylmään. Kaulitse taikina pieniin muotteihin ja paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.


Vanilja-mansikka tartaletit (15kpl)

3dl Maitoa
1 Vaniljatanko
1dl Sokeria
2tl Vaniljajauhetta
3rkl Maissitärkkelystä

Mansikoita

Halkaise vaniljatanko ja koverra siemenet. Mittaa kattilaan maito ja vaniljatangon siemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keskenään keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys. Lisää seos maidon joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. Täytä pohjat vaniljakiisselillä. Anna hyytyä. Koristele mansikoilla.



Suklaa-vadelma tartaletit (15 kpl)

100g Tummaa suklaata
60g Maitosuklaata
75g Kuohukermaa
5g Tärkkelyssiirappia
25g Voita

Vadelmia

Keitä kerma ja tärkkelyssiirappi. Kaada sitten suklaan joukkoon. Muodosta emulsio. Anna seoksen jäähtyä. Lisää sekaan pehmeä voi ja sekoita. Kaada tartalettipohjiin. Anna hyytyä kylmässä. Koristele vadelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti