sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kanttarelli-tattirisotto


Mitkä ovat sinun omat ruokabravuurisi? Ruoat jotka aina onnistuvat, joista itse pidät ja joista vieraat pitävät? Jos minun pitää vastata tähän kysymykseen, vastaan risotot. Oikein valmistettua risottoa ei voita mikään. Tähän risottoon rakastuvat kaikki sienten ystävät. Sienet eivät voisi vahvemmin maistua. Jos haluat risotosta vielä juhlavamman, voit lisätä siihen hieman tryffeliöljyä. Risottoriisiä valittaessa, ei kannata nuukailla. Mitä laadukkaampi risotto, sitä parempi lopputulos. Risottoriisiksi kannattaa myös valita italialainen riisi. Risottoon lisättävää lientä kannattaa myös pitää kokoajan kuumana, jotta risotto kypsyy tasaisesti. Risottoa täytyy myös sekoitella kokoajan valmistuksen aikana, jotta tärkkelys irtoaa. Ja kannattaa myös muistaa että risottoa ei saa keittää liian pitkään, jotta siitä ei tule "puuroa". Jätä riisi al denteksi.


Valmistus (4 annosta)

1 Salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi siivuina
1 Lehtisellerin varsi hienonnettuna
4dl Risottoriisiä
1dl Valkoviiniä
0,5l Sienilientä
0,5l Kanalientä
6-7dl kanttarelleja
1-2dl Kuivattuja Tatteja
1 Salottisipuli hienonnettuna
2rkl Tuoretta Timjamia
1dl Parmesaaniraastetta
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
Voita

Laita kanttarellit ja tatit likoamaan veteen 2-3 tuntia ennen risoton valmistusta.

Kuullota sipulit sekä lehtiselleri voissa ja öljyssä. Sekoita joukkoon riisi. Anna riisin hikoilla öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes se muuttuu läpinäkyväksi. Lisää viini ja anna imeytyä.

Siivilöi sienien liotusliemi. Laita kattilaan ja lisää joukkoon myös kanaliemi. Kiehauta. Lisää lientä riisin joukkoon vähän kerrallaan. Sekoita koko ajan ja anna kuplia alhaisella lämmöllä. Lisää lientä aina, kun edellinen liemi määrä on imeytynyt riisiin, (noin 20 min. ajan) kunnes riisi on al dente. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista sillä välin sienet ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää loppuvaiheessa sienien sekaan. Ota riisikattila pois liedeltä. Sekoita risoton joukkoon parmesaani ja puolet paistetuista sienistä. Kaada risotto tarjoiluvatiin tai annostele lautasille. Lisää lopuksi päälle loput sienet. Sekoittele rucolaa pienessä määrässä öljyä. Lisää sen jälkeen rucolaa, parmesaania ja mustapippuria risoton päälle. Tarjoile!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti