maanantai 20. huhtikuuta 2015

Vadelma-Suklaa Cupcakes



Minun piti valmistaa nopeasti jotain hyvää ylimääräisistä ja vanhenevista raaka-aineista.Kehittelin sitten tarjolla olevista raaka-aineista suklaa-vadelma kuppikakkuja. Ja tuli muuten todella hyviä! Suklaisessa cupcakes taikinassa on kokonaisia vadelmia seassa. Päälle tulee täyteläinen valkosuklaakuorrute ja ihania tuoreita vadelmia. Tumma suklaa ja vadelmat ovat klassinen yhdistelmä. Niiden liitto toimii aina. Vadelmat tuovat raikkautta raskaaseen ja täyttävään suklaaseen. Valkosuklaakuorrute tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Nyt sitten vain herkuttelemaan! 

Valmistus (12 kpl normaalikokoisia)

Cupcakes

150g Margariinia
1 1/2dl Sokeria
2 Munaa
3dl Vehnäjauhoja
1/2dl Kaakaojauhetta
2tl Vaniljajauhetta
2tl Leivinjauhetta
200g Valio maustettua kuningatarrahkaa
100g Tummaa suklaata rouhittuna
3dl Vadelmia

Vadelmia
Valkosuklaarouhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahdon sekaan.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen rahkan kanssa. Lisää lopuksi sekaan vadelmat ja rouhittu suklaa varovasti käännellen. Pursota taikina vuokiin. (3/4 vuokien tilavuudesta) paista 185-200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Pursota valkosuklaakuorrutetta päälle ja koristele.


Kuorrutus

100g Valkosuklaata
100g Voita
220g Tomusokeria
1rkl Sitruunamehua
1/2tl Vaniljajauhetta

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Notkista pehmeä voi ja lisää tomusokeria pienissä erissä sen joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaa, sitruunamehu ja vaniljajauhe voi-tomusokeriseoksen sekaan.

Lisää tarvittaessa nestettä tai tomusokeria, saadaksesi haluamasi koostumuksen. Laita jääkaappiin lepäämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti