lauantai 2. toukokuuta 2015

Pehmeän mausteinen kana-nuudelikeitto



Ulkona on kylmä. Sadepisarat laskeutuvat pitkin ikkunoita. Tuuli lyö vasten ikkunalaseja. Ne kilisevät. On sumuista, kosteaa ja pimeää. Aurinkoinen, keväinen ilma katosi ja tilalle tuli tämä kylmyys. Kylmä tuuli tulee luihin ja ytimiin. Koko päivä on reippailtu, ulkoiltu ja ahkeroitu. Siispä päivän päätteeksi on ihana nautiskella syöden hyvää ruokaa.

Kylmänä päivänä ei maistu mikään muu niin hyvältä, kuin lämmin höyryävä keitto. Päätin valmistaa kanakeittoa; kevyttä, mausteista ja pehmeää. Pääraaka-aineet hain kaupasta. Muuten keiton periaatteena oli; mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Pakko sanoa että en ole pitkään aikaan syönyt näin hyvää kanakeittoa. Maku oli jotain aivan uskomatonta ja herkullista! Kirjoitin nopeasti ylös, mitä kaikkea keittoon laitoinkaan. Heitin keittoon sitä sun tätä ja lopputulos oli tämä. Tässä siis ihanan, maukkaan, pehmeän ja mausteisen kana-nuudelikeiton ohje vielä teillekkin rakkaat lukijat! :)



Valmistus (6 annosta)

2rkl Seesamiöljyä
300g Broilerin fileesuikaleita
Currya
1 Sipuli
Muutama Porkkana
50g Juuriselleriä
Muutama Palsternakka
1/4 Purjosipulia
40g Kyssäkaalia
n. 3/4dl Makeaa Kuohuviiniä (Asti)
12dl Kanalientä
4rkl Kookosmaitoa
100g Nuudeleita
Silputtua Ruohosipulia
Suolaa
Pippuria

Koristelu

Castellon Ananas-Mantelituorejuustoa
Yrttiöljyä
Kookosmaitoa
Paahdettua Paprikaa ja -Pistaasipähkinää

Leikkaa pieniksi kuutioiksi porkkanat, palsternakat, kyssäkaali ja juuriselleri. Silppua purjosipuli ja sipuli. Paista Broilerin fileesuikaleet seesamiöljyssä. Lisää sekaan sitten curry, sipulit, porkkanat, palsternakat, kyssäkaali ja juuriselleri. Freesaa hetki. Lisää kuohuviini. Anna kiehahtaa kasaan. Sekoita sen jälkeen joukkoon myös sweet chili kastike ja teriyakikastike. Lisää sitten kanaliemi. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 10min. Lisää sitten nuudelit, kookosmaito ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta kunnes nuudeli on kypsää. Annostele lautasille. Koristele tuorejuustolla, yrttiöljyllä, kookosmaidolla, paahdetulla paprikalla ja -pistaasipähkinöillä. Tarjoile! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti