torstai 7. toukokuuta 2015

Mansikka-Vaniljajuustokakku Valmistujaisiin

 
Tämä kakku sopii hyvin valmistujaisjuhliin. Se on helppo valmistaa, sekä todella hyvää ja raikasta. Maistuu varmasti kaikille vieraille. Täytteeseen voit käyttää pakkasesta löytyvät viime kesän mansikat. (Jos niitä on enään jäljellä. :D) Päälle tietenkin kannattaa laittaa tuoreita, jotta kakku olisi kaunis ja maku parempi.
 

Valmistus (12 palaa)

Pohja

80g Voita
200g Digestivejä
 
Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita murskatut keksit ja voi yhteen. Vuoraa reunavuoan pohja keksiseoksella.
 

Täyte

3 Munaa
3dl Vispikermaa
300g Vaniljatuorejuustoa
250g Soseutettuja Mansikoita
100g Sokeria
20g Vaniljajauhetta
15g Liivatteita (5 kpl)
2rkl Mansikkamehua
 
Laita liivatteet likoamaan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sekoita valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää sekaan myös mansikkasose, sokeri ja vaniljajauhe. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivatteet ohuena nauhana muuhun massaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään.
 

Päällys

Mansikoita
1/2dl Mansikkakiisseliä
3 liivatelehteä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi ja asettele kakun pinnalle. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä. Kaada kiille varovasti mansikoiden päälle. Laita kylmään hyytymään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti