maanantai 28. syyskuuta 2015

Hampurilaissämpylät


Tätä hampurilassämpylä ohjetta ei ole turhaan kehuttu, sillä lopputulos on täydellinen! Tällä ohjeella saa nimittäin leivottua maailman parhaimmat hampurilaissämpylät. Taikinan kohotus vie kauan, mutta odotus palkitsee. Jos haluat panostaa burgereihisi ja saada aikaan isot, maukkaat, kuohkeat ja pehmoiset sämpylät suosittelen leipomaan tällä ohjeella. :))


Valmistus (noin 8 sämpylää)


2,5 dl Vettä 
4 rkl Maitoa 
2 tl Kuivahiivaa 
2 rkl Sokeria 
8-9 dl Vehnäjauhoja 
2 tl Suolaa 
2 rkl Voita 
1 Muna


Voiteluun 

1 Muna 
1 tl Vettä 

Seesaminsiemeniä


Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöisiksi ja lisää hiiva sekä sokeri. Jätä seisomaan viideksi minuutiksi.

Sekoita jauho ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon. Sekoita muna hiivaseokseen sekä lisää jauhot pikkuhiljaa. Sekoita taikinaa monitoimikoneen taikinakoukulla, kunnes se kiinteytyy. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota 2 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle tasolle erittäin varovasti. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile niistä
sämpylöitä uunipellille. Peitä sämpylät liinalla ja kohota 2 tuntia.

Laita kylmään uuniin kulho, jossa on pari desiä vettä ja kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele sämpylät vesi-munaseoksella ja ripottele seesaminsiemeniä. Paista 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti