maanantai 5. syyskuuta 2016

Sitruunajuustokakku




Sitruunajuustokakku on ehdottomasti yksi lempikakuistani. Huomasin että blogistani puuttuu hyydytettävän sitruunajuustokakun ohje, joten tässä olisi minun mielestäni yksi parhaimmista ohjeista. Tällä ohjeella syntyy ihanan raikas ja sitruksinen juustokakku.


Valmistus




POHJA (irtopohjavuoka halk. 20cm)

180g Digestive keksejä
75g Sulatettua voita

TÄYTE

4 Liivatelehteä
200g Sitruunatuorejuustoa
250g Mascarponea
1dl Tomusokeria
Yhden sitruunan kuori raastettuna
2dl Vispikermaa
1dl Sitruunanmehua

KIILLE

2 Liivatelehteä
1dl Vettä
1rkl Sokeria
0,5dl Sitruunamehua
(Tippa Keltaista elintarvikeväriä)

KORISTELUUN

Marjoja
Kermavaahtoa
Macaroneja
Mintunlehtiä


Pohja; Murskaa keksit hienoksi muruksi. Lisää sulatettu voi keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Aseta irtopohjavuoan reunalle reunakalvo. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Täyte; Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, mascarpone, tomusokeri ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi omassa kulhossa ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti nostellen. Kuumenna sitruunamehu. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon lionneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki. Ota pari kauhallista tuorejuustomassaa erikseen ja lisää liivateseos siihen hyvin sekoittaen. Kaada sitten sekoitettu seos tuorejuustomassan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille; Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon lionneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten sitruunamehu ja sokeri. Sekoita. Värjää kiille halutessasi elintarvikevärillä. Anna kiilteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lusikoi sitten kiillettä ohut kerros juustokakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristelu; Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti