tiistai 24. marraskuuta 2015

Kuningatar-valkosuklaajuustokakku






Tämän kakun leivoin siskoni syntymäpäiväkakuksi tänä syksynä. Viime aikoina on tullut paljon leivottua erilaisia juustokakkuja ja hyydykeleivonnaisia. Saattaisikohan tämä johtua siitä, että itse leipuri sekä hänen vieraansa rakastavat juustokakkuja. :P 

Kakku sai paljon kehuja raikkaasta maustaan ja sileästä koostumuksestaan.

Valkosuklaa sopii hyvin marjojen kanssa. Se tuo tähän kakkuun pehmeän ja kermaisen vivahteen.

Kakun voi koristella haluamallaan tavalla. Vain mielikuvitus on rajana. 

Itselläni on pakkasessa paljon itse leipomiani erilaisia macaroneja, joita käytän kakkujen ja leivonnaisten koristeluun. Lisäksi käytin tämän kakun koristeluun mintunlehtiä, punaviinimarjaterttuja sekä valkosuklaakoristeita.



Valmistus

200g Kaurakeksejä
50g Voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää sulatettu voi keksien sekaan. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.


Valkosuklaatäyte


4 Liivatetta
2,5 dl Vispikermaa
200g Tuorejuustoa
2 tl Vaniljasokeria
2 rkl Sokeria
150g Valkosuklaata
3 rkl Kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Lisää kerman joukkoon sokerit ja notkistettu tuorejuusto. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana muuhun seokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.


Kuningatartäyte


5 Liivatetta
2,5 dl Vispikermaa
½ dl Sokeria
2 tl Vaniljasokeria
200g Tuorejuustoa
1,5 dl Mustikoita
1,5 dl Vadelmia
3 rkl Marjamehua 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi.Vaahdota vispikerma. Lisää kerman joukkoon sokerit ja notkistettu tuorejuusto. Soseuta marjat ja lisää kermaseokseen. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle ja laita kylmään hyytymään. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti