

Kasvisruoat kunniaan. Tässä on nimittäin ruoka johon ihastuin välittömästi. Alkuperäinen resepti löytyi kotilieden sivulta. Oli pakko kokeilla, sillä en ole ikinä ennen tehnyt punajuurifalafeleja.
Nämä falafelit ovat todella maukkaita ja rakenteeltaan ihanan pehmoisia. Ohra-papusalaatti sopii hyvin falafelejen lisukkeeksi.
Valmistus (4-6 annosta)
1 prk Keitettyjä kikherneitä
1 Salottisipuli
1 Yksikyntinen valkosipuli
1 rkl Oliiviöljyä
1 tl Juustokuminaa
2 rkl Seesaminsiemeniä
3 rkl Korppujauhoja
1 tl Suolaa
Pippuria
1 Kananmuna
Kuori keitetyt punajuuret. Aja ne ja kikherneet monitoimikoneessa tasaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla öljy sekä juustokumina. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki.
1 Kananmuna
Kuori keitetyt punajuuret. Aja ne ja kikherneet monitoimikoneessa tasaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla öljy sekä juustokumina. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki.
Lisää sipuliseos muiden aineiden kanssa monitoimikoneeseen ja aja soseeksi.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin falafeleja ja kääntele niitä lopuksi kevyesti korppujauhoissa.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin falafeleja ja kääntele niitä lopuksi kevyesti korppujauhoissa.
Paista falafelit öljyssä kypsiksi.
Ohra-papusalaatti
2 dl Torinon täysjyväohraa
4 dl Kasvislientä
200 g Vihreitä papuja
200 g Herkkusieniä
1 Salottisipuli
2 Yksikyntistä valkosipulia
1 rkl Oliiviöljyä
1 dl Hienonnettua persiljaa ja korianteria
1 Ruukku rucolaa
Suolaa
Pippuria
2 rkl Rypsiöljyä
1 rkl Vettä
Keitä ohranjyviä kasvisliemessä noin 8 minuuttia. Poista pavuista päät ja pilko kahteen osaan.
Kiehauta papuja muutama minuutti. Valuta ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää kuoritut ja hienonnetut
sipuli ja valkosipulit.
Sekoita sieni-sipuliseos ohran, papujen, hienonnettujen yrttien ja rucolan kanssa. Mausta.
Kastike
2 rkl Sitruunamehua2 rkl Rypsiöljyä
1 rkl Vettä
Keitä ohranjyviä kasvisliemessä noin 8 minuuttia. Poista pavuista päät ja pilko kahteen osaan.
Kiehauta papuja muutama minuutti. Valuta ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää kuoritut ja hienonnetut
sipuli ja valkosipulit.
Sekoita sieni-sipuliseos ohran, papujen, hienonnettujen yrttien ja rucolan kanssa. Mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti