torstai 7. huhtikuuta 2016

Punaviinissä haudutettua naudanpaistia ja peruna-piparjuuripyrettä




Naudanpaistin annetaan hautua ajan kanssa meheväksi. Se tarjoillaan peruna-piparjuuripyreen kanssa.

Valmistus (5-6 Henkilölle)


Punaviinissä haudutettu naudanpaisti


Voita
1 kg Naudanpaistia
4 Salottisipulia lohkoina
3 Porkkanaa paloina
200 g Herkkusieniä paloina
2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl Tomaattipyreetä
Mustapippuria
Timjamia
1/2 dl Lihafondia
3 rkl Vehnäjauhoja
4dl Punaviiniä
1dl Lihalientä
1 Laakerinlehti

Paloittele naudanpaisti reiluiksi paloiksi.
Kuumenna voi ja paista lihapaloihin kauniit paistopinnat.
Lisää joukkoon sipulit, porkkanat,  herkkusienet, tomaattipyree,
mustapippuria, timjamia, lihafondi, vehnäjauhot, punaviini, lihaliemi ja laakerinlehti. Sekoita.
Hauduta 125-150 asteisessa uunissa 4-5 tuntia.
Muista tarkkailla nesteen määrää kypsennyksen aikana. Lisää tarvittaessa vettä.


Piparjuurimuusi


300 g Voita
100 g Piparjuurta
0.5 dl Vettä
1 kg Puikulaperunaa
2 tl Suolaa
Muskottipähkinää
5 dl Maitoa

Mittaa puolet voista kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri. Lisää vesi. Hauduta miedolla lämmöllä puolituntia. Keitä perunat. Valmista kypsistä perunoista pyree. Sulata loppu voi ja lisää perunapyreen sekaan. Lisää myös piparjuurivoi joukkoon. Kuumenna maito ja ohenna  sillä pyree. Mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti