Valmistus (10 Kappaletta)
Marengit
8 Munanvalkuaista
3 dl Sokeria
3 tl Maizenaa
1 tl Viinietikkaa
Vatkaa valkuaisia. Sekoita Maizena yhteen desiin sokeria. Lisää pikkuhiljaa sokerit sekä Maizena-sokeriseos vaahtoutuvaan valkuaiseen. Lisää myös viinietikka. Vatkaa valkuaisia kunnes marenkiseos on kovaa.
Pursota leivinpaperin päälle pieniä pyörylöitä marengista. Paista niitä 120-asteisessa uunissa tunti. Jäähdytä.
3 dl Sokeria
3 tl Maizenaa
1 tl Viinietikkaa
Vatkaa valkuaisia. Sekoita Maizena yhteen desiin sokeria. Lisää pikkuhiljaa sokerit sekä Maizena-sokeriseos vaahtoutuvaan valkuaiseen. Lisää myös viinietikka. Vatkaa valkuaisia kunnes marenkiseos on kovaa.
Pursota leivinpaperin päälle pieniä pyörylöitä marengista. Paista niitä 120-asteisessa uunissa tunti. Jäähdytä.
Lemon Curd
2 Munaa
2 dl Sokeria
2 Sitruunan mehu
75 g Voita
Vatkaa munat ja sokeri kattilassa. Lisää sitruunamehu. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.
Sekoita joukkoon voi. Hämmennä kunnes seos on sakeaa ja kermaisen pehmeää.
Kaada seos lasipurkkiin ja sulje kansi.
Sitruunamousse
300 g Ranskankermaa
1 dl Sokeria
4 Sitruunan raastettua kuorta
6 rkl sitruunamehua
Vaahdota kulhossa mascarpone, ranskankerma, sokeri, sitruunan kuori ja -mehu. Pursota mousse marenkikuppeihin. Koristele tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja suklaakoristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti