torstai 13. elokuuta 2015

Ohje ja vinkit täydelliseen pizzaan


Näillä vinkeillä saat paistettua ihanan meheviä ja rapeita pizzoja. :))

Paisto; Paistolämpötilan tulisi olla tarpeeksi korkea, jotta pizzat paistuisivat nopeasti ja rapeiksi. Parhaimman lopputuloksen saa leivin- tai pizzauunia käyttämällä. Jos kuitenkin käytössä on vain tavallinen uuni, kannattaa käyttää pizzakiveä. Kivi varaa lämpöä jonka ansiosta pohja paistuu rapeaksi. Jos käytössä ei ole kiveäkään, kannattaa silloin esilämmittää uunipelti.

Hiiva; Hiivaa tulisi käyttää minimaalinen määrä. Silloin taikina ei kohoa liikaa, se pysyy rapeana ja sitä on helpompi käsitellä. Lisää taikinaan suola vasta kun taikina on aluillaan. Suola nimittäin vaikeuttaa hiivan toimintaa.

Jauhot; Aina kannattaa käyttää puhtaita durumjauhoja. Niiden ansiosta taikinasta tulee sileämpi.

Alustus; Alustus tehdään karkeilla jauhoilla, jotta taikinaan ei sekoittuisi enempää jauhoja ja jauhot pysyisivät pöydällä. Älä ikinä kaulitse taikinaa. Se tuhoaa taikinasta ilmakuplat, eikä pizzasta tule silloin kevyttä. Taikina pitäisi painella päättäväisesti, mutta hellästi käsin.

Oliiviöljy; Öljyä kannattaa aina lisätä valmiin pizzan päälle. Se nimittäin yhdistää täytteen ja pohjan maut keskenään. Käytä pohjaan vain oliiviöljyä, sillä se antaa makua, joustavuutta ja väriä.

Juusto; Juustoa ei saa olla koskaan liikaa. Se voi helposti peittää allensa muut maut.



Valmistus (Yksi iso ja pyöreä pizza)

1 1/2dl Vettä
15g Tuore hiivaa
1/2tl Suolaa
2rkl Yrtti-chili-valkosipuliöljyä
3dl Durumjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset. Alusta taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta yksi iso pyöreä pizza. Kohota ja lisää haluamasi täytteet. Paista  250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoile! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti