sunnuntai 16. elokuuta 2015

Punaherukkahillo

Nyt on jälleen uusi muuttourakka takana. Ehdin asua edellisessä asunnossa muutaman kuukauden. Päätin muuttaa tähän lähemmäksi keskustaa, koska tässä on sali ja kaikki muut palvelut aivan vieressä. Muuttourakka oli vaan aika raskas (niin kuin ne aina ovat), joten olen päättänyt että asun tässä pidempään.

Uusi vuokranantajani oli poiminut sangollisen punaherukoita ja lahjoitti ne minulle tervetuliaslahjaksi. Oli kyllä mukava yllätys ja ihana ele häneltä. Kiitos hänelle. :)) Olihan niissä iso putsaaminen, mutta nyt on pakkanen täynnä punaherukoita ja ihania erilaisia herkkuja, mitä niistä leivoin. Tulevissa postauksissani tulette näkemään mitä kaikkea hyvää niistä keksin. Joten punaherukka-painotteista tykitystä luvassa! :D

Tässä on nyt tämän kesän ensimmäinen punaherukka-teemainen ohje; punaherukkahillo. Ihana, kirpeä ja hieman vaniljainen hillo sopii hyvin lettujen tai kakun täytteeksi. 

Valmistus

1kg Punaherukoita
0,5dl Puolukkamehua
500g Hillosokeria
2 Kokonaista tähtianista
3tl Vaniljasokeria

Kaada kattilaan vesi, marjat ja tähtianikset. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. 

Lisää vaniljasokeri. Jäähdytä hilloa noin 20 minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enään pintaan. Annostele hillo kuumiin ja pestyihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy vuorokaudessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti