sunnuntai 2. elokuuta 2015

Suklaakuppikakut Valkosuklaakuorrutteella


Nämä kuppikakut kätkevät sisäänsä ihanan kuohkean, pehmeän ja suklaisen sisustan. Ne saavat tumman värin ja suklaisen maun kaakaojauheesta. Päälle kuorrutetaan ihanaa täyteläistä valkosuklaakuorrutetta ja koristeeksi laitetaan tuoreita mansikoita.  



Valmistus (12kpl)


1,5dl Vehnäjauhoja
0,5dl Kaakaojauhetta
1,6dl Sokeria
1,5tl Leivinjauhetta
Ripaus suolaa
40g Voita
1,2dl Kuohukermaa
1 Kananmuna
1tl Vaniljasokeria

1 Annos valkosuklaakuorrutetta
Tuoreita mansikoita

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja voi monitoimikoneeseen. Vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista.

Vatkaa keskenään myös kuohukerma ja muna. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen voiseoksen joukkoon ja vatkaa suurimmalla teholla.

Säädä teho pienemmälle ja lisää loppu kermaseos joukkoon. Sekoita muutaman minuutin ajan. Pursota seos voideltuihin paperivuokiin. Jätä kolmannes vuoista tyhjiksi. Paista uunissa 20min. Jäähdytä.

Pursota päälle valkosuklaakuorrutetta ja koristele mansikoilla.


Valkosuklaakuorrute

200g Tuorejuustoa
1,5dl Tomusokeria
130g Valkosuklaata
2dl Vispikermaa

Sulata valkosuklaa. Notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa. Lisää sekaan sulatettu suklaa ja vaahdota hetki. Vaahdota eri astiassa kerma ja lisää sitten tuorejuustoseokseen varovasti käännellen.
Pursottele kuppikakkujen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti