perjantai 31. heinäkuuta 2015

Yrttimarinoitua lohta ja lämmintä perunasalaattia


Eilen vedin kovan jalkatreenin salilla. Rakastan treenaamista ja sen tuottamaa endorfiinia. En pystyisi elämään ilman kovia, päivittäisiä treenejäni. :P

Eilisen treenin jälkeen nälkä oli suuri. Onneksi jääkaapissa odotti valmistamaton lohi. Päätin valmistaa siitä illalliseksi jotain hyvää, melko kevyttä ja maukasta syötävää. Lopputuloksena syntyi tämä ihana ja herkullinen annos; Yrttimarinoitua lohta ja lämmintä perunasalaattia. Helppoa, herkullista ja nopeaa. 

Lohi marinoidaan mausteseoksella, jossa on yrttejä ja sitruunaa. Kyseistä seosta nimitetään Italiassa salmoriglioksi. Sitä käytetään sekä kalan, että lihan maustamiseen. Se antaa ihanan hapokkaan, suolaisen ja yrttisen maun. 


Valmistus (4 annosta)

Marinadi


1dl Yrttiöljyä
3rkl Sitruunamehua
1 Valkosipulin kynsi hienonnettuna
1tl Sitruunan kuorta raastettuna
2rkl Oreganoa silputtuna
3rkl Persiljaa silputtuna
Suolaa
Pippuria

4 Lohipalaa (noin 100-150g yhden palan paino)

Valkoviini-tillikermaa


Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää lohi joukkoon ja marinoi kylmässä ainakin tunnin ajan.
Paista lohipaloja 3min per puoli. Kaada päälle kermaa ja anna hautua hetki.


Lämmin perunasalaatti


500g Varhaisperunoita
1 Punasipuli viipaloituna
50g Rucolaa
4-5rkl Kapriksia
1dl Paprikamajoneesia (Mielellään itse tehtyä)
1rkl Punaviinietikkaa
2tl Dijon sinappia
Suolaa
Mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi hiljalleen (noin 10 min.) Anna niiden jäähtyä hetki. Laita perunat, punasipuli, rucola ja kaprikset kulhoon.

Sekoita keskenään majoneesi, etikka ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos perunoiden joukkoon ja sekoita.

Tarjoile yrttimarinoidun lohen kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti