perjantai 24. heinäkuuta 2015

Herrasväen pikkuleivät


Perinteiset herrasväen pikkuleivät sopivat tarjottavaksi juhlaan kuin juhlaan. Minun versiossani pikkuleivät täytetään puolukkahillolla. Voit myös korvata puolukkahillon mieleiselläsi täytteellä.

Valmistus (noin 40 kappaletta)


200g Voita
1 1/4dl Sokeria
1 Muna
4 1/2dl Vehnäjauhoja
2-3tl Vaniljasokeria
1tl Leivinjauhetta

Hillo

200g Puolukoita
125g Hillosokeria

Koristelu

Sokeria

Valmistus

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä kylmässä ainakin tunti.

Mittaa puolukat ja sokeri kattilaan. Keitä 15 minuuttia. Soseuta ja jäähdytä.

Kaulitse taikina 1/2cm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä paloja. Siirrä taikinapyörylät pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä.

Täytä pikkuleivät puolukkahillolla. Levitä puolukkahilloa pieni nökäre pikkuleivän päälle ja paina toinen kanneksi. Pyörittele täytetyt pikkuleivät sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti