keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Värikäs kesärisotto ja paistetut broilerinfileet



Kesärisotto hurmaa raikkaalla ja intensiivisellä maullaan ja värikkyydellään. Yrttejä käytetään paljon, joista risotto saakin voimakkaan yrttisen maun. Risotto haudutellaan pikkuhiljaa ja annetaan maustua. Broileri marinoidaan ja paistetaan sitten meheväksi. Lopputuloksena on tämä ihana, värikäs ja maukas annos! 


Valmistus (4 Annosta)

1,5l Kuumaa kanalientä
125g Voita
6 Vihersipulia pieneksi pilkottuna
2 Valkosipulin kynttä murskattuna
150g Porkkanoita pieneksi pilkottuna
400g Laadukasta Risottiriisiä
noin 1dl Valkoviiniä
100g Parsaa kuorittuna ja pilkottuna
100g Vihreitä papuja
50g Herneitä
50g Paprikaa kuutioituna
50g Maissia
7rkl Tuoreita silputtuja yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia, persiljaa, timjamia, oreganoa, basilikaa, korianteria)
Suolaa
Pippuria

Kiehauta liemi ja anna kiehua hiljalleen. Sulata puolet voista kasarissa. Lisää sipulit, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä.

Lisää lientä risottoon suuri kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Anna risoton kiehua kokoajan hiljalleen. Lisää 10 minuutin kuluttua parsa, herneet, pavut, maissi ja paprikat. Jatka nesteen lisäämistä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja risotto on pehmeän täyteläistä, mutta riisi kiinteää. (Tämä vie noin 15-20 minuuttia.)

Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon loppu voi, yrtit ja parmesaani. Peitä kannella ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Tarjoa risotto paistetun broilerin, rucolan, parmesaanin sekä peston kera.

Paistetut broilerinfileet


4kpl Broilerinfileitä

1 Sitruunan mehu
2rkl Hunajaa
1/2dl Öljyä
2 Valkosipulin kynttä hienonnettuna
2tl Jauhettua juustokuminaa
1tl Jauhettua korianteria
1tl Kurkumaa
1tl Suolaa
1/2tl Pippuria
1rkl Raastettua tuoretta inkivääriä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi broilerin päälle ja anna marinoitua ainakin kolme tuntia. Paista broilerit molemmin puolin kypsiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti