lauantai 18. heinäkuuta 2015

Pöllökakku


Pöllöt koristavat tätä suloista ja hauskaa kakkua.
Pöllökakku kätkee sisäänsä ihanan suklaisen ja mehevän suklaakakkupohjan, itsevalmistettua makeaa aprikoosihilloa ja suussasulavaa aprikoosimoussea.


Valmistus (Kakun halkaisija 24cm)


5 kananmunaa
160g Tummaa suklaata
2 1/2dl Vehnäjauhoja
1rkl Vaniljajauhetta 
1tl Leivinjauhetta
1/4tl Suolaa
200g voita
2dl Fariinisokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljajauhe, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten vaahdon joukkoon keltuaiset kokoajan vatkaten. Lisää myös suklaa ja kuivat ainekset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteessa noin 45 minuuttia.


APRIKOOSITÄYTE


200g Sitruunarahkaa
2dl Vispikermaa vaahdotettuna
3-4dl Itsevalmistettua aprikoosihilloa

Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon muut ainekset.


APRIKOOSIHILLO


1kg Tuoreita aprikooseja
3-4rkl Sitruunamehua
1dl Vettä
4 1/2dl Sokeria

Huuhtele aprikoosit. Leikkaa ne puoliksi ja laita kattilaan. Lisää kattilaan mehu ja vesi. Anna aprikoosien hautua miedolla lämmöllä rikki. Nouki lusikalla kivet ja lisää sokeri kattilaan. Keittele hilloa 10-15 minuuttia. Purkita.


KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU


Suklaakakkupohja
Aprikoositäytettä
Aprikoosihilloa
Maitoa kostuttamiseen
Sokerimassaa
Elintarvikemaaleja

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä ensimmäinen pohja kakkuvadin päälle. Kostuta maidolla. Levitä päälle hilloa ja melkein puolet kakkutäytteestä. Täytettä täytyy jättää hieman tarttumapinnaksi sokerimassalle. 

Lado päälle toinen kakkupohja ja tee samalla tavalla toinen kerros. Laita kanneksi viimeinen pohja. Levitä ympäri kakkua täytettä tarttumapinnaksi. Kaulitse sokerimassaa ja päällystä kakku sillä. Koristele lopuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti