tiistai 7. heinäkuuta 2015

Suklaa-unelmakakku


Suklaa-unelmakakku hurmaa täyteläisyydellään ja suklaisuudellaan. Pohjaksi leivotaan mehevä suklaapohja ja täytteenä toimii suklaistakin suklaisempi suklaamousse. Koristeina voi käyttää tuoreita mansikoita ja itsevalmistettuja suklaakoristeita.


Valmistus (12 palaa)

200g Voita
200g Tummaa suklaata
5 Kananmunaa
2,5dl Sokeria
3,5dl Vehnäjauhoja
4rkl Kaakaojauhetta
0,5dl Perunajauhoja
2tl Leivinjauhetta
3tl Vaniljajauhetta
0,5tl Suolaa
200g Ranskankermaa
0,5dl Maitoa

Kostutus

Maitokaakaojuomaa

Täyte ja Kuorrutus

200g Maitosuklaata
100g Tummaa suklaata
300g Voita
3dl Tomusokeria

Koristelu

Mansikoita
Suklaakoristeita
Mintunlehtiä
Suklaarouhetta

Pohja; Sulata voi kattilassa. Nosta joukkoon suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita varovasti, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne sitten munavaahdon sekaan. Lisää joukkoon myös suklaa-voiseos, ranskankerma ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna pohjan vetäytyä.
Kuorrutus/Täyte; Paloittele suklaat ja sulata vesihauteessa. Nosta suklaaseos jäähtymään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää suklaaseos vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.
Kokoaminen; Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjalevyt maidolla ja levitä puolet kuorrutteesta kahdelle levylle. Nosta kuorrutetut levyt kerroksittain tarjoiluvadille, ja nosta päälle viimeinen kakkulevy. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti