sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Linnapaisti


Linnapaisti on klassikkoruoka, joka sopii hyvin tarjottavaksi pääsiäispöytään. Se haudutellaan padassa kasvisten, liemen, konjakin ja mausteiden kanssa, jolloin lopputuloksena on ihanan mehevä ja suussasulava paisti.

Voit tarjota sen paistettujen kasviksien, perunoiden, kermaisen kastikkeen ja hyytelön kanssa.



Valmistus


1,5 kg Naudan paahtopaistia
50 g Voita
1 Salottisipuli
1 Porkkana
Suolaa 
Mustapippuria
Kokonaisia mustapippureita
1 Laakerinlehti
4 Anjovisfilettä
1 rkl Konjakkia 
1 rkl Siirappia
2 dl Lihalientä
1 dl Vahvaa kahvia 

Kastike paistille

5 dl Paistolientä siivilöitynä
3 rkl Vehnäjauhoja
1 dl Kuohukermaa


Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuori sipuli ja porkkana ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuumenna pata ja lisää voi. Ruskista liha padassa joka puolelta. Ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Lisää pataan myös sipuli- ja porkkanapalat, mausteet, anjovisfileet, konjakki, siirappi, kahvi ja lihaliemi.

Anna paistin kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä noin puolitoista tuntia. 

Jos nestettä haihtuu haudutuksen aikana, lisää pataan vettä, jotta paisti ei kuivu.

Nosta kypsä paisti padasta ja peitä foliolla.

Siivilöi paistinliemi. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan vettä tasaiseksi seokseksi ja lisää se liemen joukkoon hyvin sekoittaen. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai anjovislientä.

Tarjoa linnapaisti paistettujen kasviksien, perunoiden, kermaisen kastikkeen ja hyytelön kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti