lauantai 26. maaliskuuta 2016

Suloiset pääsiäis kuppikakut



Minulta tilattiin pääsiäiseksi kuppikakkuja.  Lopputuloksena syntyi kahta eri makua; Mignonkuppikakut mignonkuorrutteella sekä persikka-vadelmakuppikakut tuorejuustokuorrutteella.

Molemmat maut ovat aivan älyttömän hyviä. Ne maistuvat varmasti jokaiselle makean ystävälle ja ovat oiva tarjottava pääsiäisen juhliin.


Valmistus


Mignon kuppikakut (12 kpl)


100 g Voita
1 1/2 dl Sokeria
2 Munaa
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1/2 tl Ruokasoodaa
3 rkl Kaakaojauhetta
1 tl Vaniljauhetta
200g Vaniljarahkaa
1/1dl Kuohukermaa
3 Mignon munaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat sekaan yksi kerrallaan kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen rahkan ja kerman kanssa. 

Pilko mignon munat pieniksi paloiksi. Voitele muffinsivuoat. Pursota taikinaa vuokien pohjille, tökkää mignon munan pala taikinan keskelle ja pursota päälle vielä pieni määrä taikinaa. (Täytä vuoista 2/3) Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Mignonkuorrute

3 Mignon munaa
3 dl kuohukermaa

Laita kattilaan 1dl kermaa ja pilkotut mignon munat. Sulata munat kerman joukkoon matalalla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon loppukerma. Jäähdytä. Vatkaa vaahdoksi ja pursota kuppikakkujen pinnalle.


Persikka-vadelmakuppikakut


170 g Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
Ripaus suolaa
125 g Voita
100 g Sokeria
1 tl Vaniljajauhetta
2 Munaa
1 dl Kermaa
120 g säilykepersikkaa kuutioina
120 g vadelmia

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi pilkotut persikat ja vadelmat joukkoon.  Paista 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tuorejuustokuorrute

10 dl Tomusokeria
100 g Voita
250 g Tuorejuustoa

Vatkaa tomusokeri ja voi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä 5 minuuttia. Pursota kuppikakkujen pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti