perjantai 18. maaliskuuta 2016

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

 
 Appelsiini-valkosuklaajuustokakku sopii tarjottavaksi pääsiäisaterialle sekä tietenkin kevään muihinkin  juhliin. Se on maultansa ihanan raikas ja väriltänsä pirteä. Valkosuklaa antaa oman kivan vivahteensa kakkuun.
 
Pahoittelut vielä kaikille lukijoille tauosta blogissa.
Nyt blogini on kuitenki taas toiminnassa ja luvassa on jälleen kerran mitä ihanimpia herkkuja! :))
 
 

Valmistus (24cm)

 

Pohja

250 g Digestivejä
60 g Sulatettua voita
 

Täyte

2 1/2 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g Appelsiinituorejuustoa
200 g Appelsiinijugurttia
200 g Valkosuklaata
5 Liivatelehteä
1 dl Appelsiinimehua
 

Kiille

3 Liivatelehteä
3 dl Appelsiinikiisseliä
 
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 
Murskaa pohjan keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Taputtele keksi-voimassa vuoan pohjalle.
 
Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jugurtti. Sulata valkosuklaa.
Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten muun massan joukkoon.
Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos pikkuhiljaa massan joukkoon. 
 Kaada massa pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään 4 tunniksi.
 
Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna 1/2dl mehusta ja sulata liivatteet siihen. Kaada loput mehusta liivateseoksen joukkoon. Kaada liivateseos hyytyneen täytteen päälle. Laita kylmään muutamaksi tunniksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti