perjantai 11. joulukuuta 2015

Härkä voileipäkakku (Yhdestoista luukku)


Kuvaaja; Annabella Kiviniemi




Härkä voileipäkakku sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi pikkujouluihin, joulujuhlaan tai mihin tahansa muuhun juhlaan. 

Se kätkee sisäänsä kaksi herkullista täytettä; Härkä-paprikatäytteen sekä suolakurkku-sipulitäytteen. Kakku kuorrutetaan lopuksi suolakurkku-sipulitäytteellä ja juustoraasteella sekä koristellaan härkäleikkeleillä, persiljalla ja viinirypäleillä.



Härkävoileipäkakku

15 Annosta



1 Paketti ruis paahtoleipää
1 Paketti täysjyvä paahtoleipää

Lihalientä kostutukseen


Voileipäkakun kuorrutus


Puolet suolakurkku-sipulitäytteestä
200 g Tuorejuustoa
Suolaa
Mustapippuria


Koristeluun


Härän leikkeleitä
Vihreitä viinirypäleitä
Lehtipersiljaa
Juustoraastetta


Kelmuta suorakaiteen muotoinen vuoka, jätä kelmua roikkumaan reilusti reunan yli. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.

Laita vuoan pohjalle ensin kerros täysjyväpaahtoleipää.  Kostuta lihaliemellä. Levitä leipäkerroksen päälle puolet härkätäytteestä. Lado uusi leipäkerros ruispaahtoleivästä täytteen päälle. Kostuta lihaliemellä. 

Levitä puolet kurkku-sipulitäytteestä uuden kerroksen päälle. Laita toinen puolisko täytteestä jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Lado täytteen päälle uusi kerros täysjyväpaahtoleivistä. Kostuta ja levitä päälle loppu härkätäytteestä. Paina viimeinen ruispaahtoleipäkerros täytteen päälle ja kostuta. Nosta vuoan reunoilta kelmut tiukasti ylös ja sulje kakku kelmun sisään. Laita päälle paino ja pistä voileipäkakku kylmään vuorokaudeksi.

Avaa seuraavana päivänä kelmut ja kumoa kakku tarjoilulautasen päälle. Ota jäljelle jäänyt kurkkutäyte kylmästä ja sekoita joukkoon tuorejuustoa, suolaa ja mustapippuria. Kuorruta kakku ja koristele.


Härkä-paprikatäyte


230 g Kylmäsavuhärkä leikkeleitä pilkottuna pieneksi
1 Punainen paprika kuutioina
1 dl Emmental juustoraastetta
200g Creme Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa
150g Creme fraichea
1 rkl Majoneesia
1,5 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria

Sekoita keskenään kylmäsavuhärkä, paprikakuutiot, juustoraaste, tuorejuusto, creme fraiche, majoneesi ja mausteet.

Suolakurkku-sipulitäyte


2 Kokonaista suolakurkkua kuutioina
1 Punasipuli kuutioina
2 dl Emmental juustoraastetta
200g Ruohosipuli-tuorejuustoa
150g Creme fraichea
1 rkl Majoneesia
1,5 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria

Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti