keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto (Yhdeksäs luukku)


Nyt on yhdeksännen luukun aika ja sieltä paljastuukin herkullinen alkuruoka; Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto. Itse valmistin tämän alkuruoan jo itsenäisyyspäivänä, mutta tämä sopii myös erittäin hyvin jouluaterialle ja illallisille. :))


Valmistus (6:lle)


Lohi-piparjuurirullat


400 g Kylmäsavulohiviipaleita
100 g Piparjuuri tuorejuustoa
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna 

Pippuria

Nostele lohisiivut tuorekelmun päälle tasaiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto lohilevyn pinnalle. Ripottele ruohosipuli päälle. Kääri levy tiukalle rullalle. (kuin tekisit kääretorttua.) Laita rulla pakastimeen. 

Leikkaa rulla ennen tarjoilua viipaleiksi. Se on helpoin leikata kohmeisena. Viipaleet sulavat noin 10 minuutissa.



Punajuuricarpaccio


300 g Tuoreita punajuuria
1 tl Gourmetsuolaa
Mustapippuria 


Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa  noin 50 minuuttia. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi



Pähkinäinen manchego-juusto


100 g Manchego-juustoa
50 g Saksanpähkinöitä
3 tl Hunajaa 


Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele sitten hunajassa. Rouhi pähkinät ja pyörittele juusto niissä.



Annoksen kokoaminen


Asettele punajuurisiivut lautasille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Asettele lohirullaviipaleet punajuurien päälle. Koristele annokset juusto-pähkinäseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti