Nyt on yhdeksännen luukun aika ja sieltä paljastuukin herkullinen alkuruoka; Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto. Itse valmistin tämän alkuruoan jo itsenäisyyspäivänä, mutta tämä sopii myös erittäin hyvin jouluaterialle ja illallisille. :))
Valmistus (6:lle)
Lohi-piparjuurirullat
100 g Piparjuuri tuorejuustoa
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Pippuria
Nostele lohisiivut tuorekelmun päälle tasaiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto lohilevyn pinnalle. Ripottele ruohosipuli päälle. Kääri levy tiukalle rullalle. (kuin tekisit kääretorttua.) Laita rulla pakastimeen.
Leikkaa rulla ennen tarjoilua viipaleiksi. Se on helpoin leikata kohmeisena. Viipaleet sulavat noin 10 minuutissa.
Punajuuricarpaccio
1 tl Gourmetsuolaa
Mustapippuria
Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi
Pähkinäinen manchego-juusto
50 g Saksanpähkinöitä
3 tl Hunajaa
Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele sitten hunajassa. Rouhi pähkinät ja pyörittele juusto niissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti