![]() |
Kuvaaja; Annabella Kiviniemi |
Merellinen makumaailma hurmaa tässä voileipäkakussa. Voit valmistaa tämän pikkujouluihin tarjottavaksi tai vaikkapa joulupöytään. Kakku kätkee sisäänsä lohi- sekä katkaraputäytteet ja päälle tulee kylmäsavulohta, katkarapuja, tilliä ja mandariinilohkoja.
Valmistus (Noin 20 palaa)
Kalalientä
1. Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
3. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla.
5. Levitä vadille kuusi paahtoleipää (kaksi leipää rinnakkain ja kolme peräkkäin.)
6. Kostuta leivät kalaliemellä. Levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä Täytteen päälle uusi leipäkerros. Kostuta uusi kerros ja levitä päälle nyt lohitäytettä. Levitä päälle jälleen uusi leipäkerros. Kostuta se ja täytä lopulla katkaraputäytteellä. Peitä vielä viimeisellä leipäkerroksella ja kostuta.
7. Suojaa kakku kelmulla ja pane päälle paino. Laita kakku kylmään ja anna odottaa seuraavaan päivään.
8. Sivele kakku kuorrutuksella.
9. Koristele kakun pinta lohiruusukkeilla, katkaravuilla, mandariinilohkoilla ja tillillä.
10. Päällystä kakun reunat juustoraasteella.
Katkaraputäyte
200 g Raputuorejuustoa
1 rkl Hunajaa
Tilliä
Pippuria
Suolaa
Hienonna katkaravut. Sekoita rapusilppu tuorejuuston joukkoon. Lisää joukkoon loput ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lohitäyte
150 g Kylmäsavulohta
75g Majoneesia
100 g Kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 rkl Sitruunanmehua
Tilliä
Pippuria
Silppua lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuorrutus
75g Majoneesia
200 g Tilli tuorejuustoa
1 rkl Sitruunamehua
Mustapippuria
Suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Koristelu
Katkarapuja
Kylmäsavulohta
Tilliä
Mandariinilohkoja
Juustoraastetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti