Seitsemännestä luukusta paljastuu herkullinen kenraalin lohipiirakka. Se on melko helppo valmistaa sekä näyttävä tarjottava joulupöytään.
Valmistus ( Yksi piirakka)
Voitaikina
250 g Margariinia
250 g Vehnäjauhoja
1,25 dl Kylmää vettä
Suolaa
Täyte
5 dl Vettä
1 tl Suolaa
1 dl Puuroriisiä
0,5 dl Kermaa
2 Keitettyä kananmunaa
250 g Kylmäsavulohta
2 rkl Sulatettua voita
0,5 dl Tilliä
Kananmunaa voiteluun
Valmista taikina sekoittamalla jauhot, voi ja suola massaksi. Lisää sitten vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmään muutamaksi tunniksi.
Valmista täyte keittämällä ensin riisit. Lisää jäähtyneeseen riisiin kerma, hienonnetut keitetyt kananmunat ja tilli.
Sulata voi.
Kokoa piirakka. Ota sivuun pieni pala taikinaa (Eväitä, pyrstöä ja kiduksia varten). Kaulitse muu taikina ohueksi levyksi, taita kahtia ja kaulitse uudelleen. Toista muutama kerta. Laita taikinalevyn keskelle lohta ohuina viipaleina vuorotellen riisimassan kanssa. Kaada täytteen päälle sulatettu voi. Nosta taikinareunat täytteen päälle ja nipistä sauma tiukasti umpeen. Käännä taikinakäärö ympäri niin, että sauma jää leivinpaperia vasten. Kauli jäljellä olevasta taikinapalasta ohut levy. Leikkaa siitä evät, pyrstö ja kidukset. Liimaa osat paikoilleen kananmunalla. Paina oliivi kalalle silmäksi. Voitele kananmunalla. Paista piirakka 200'C uunissa noin 30 minuuttia.
Kokoa piirakka. Ota sivuun pieni pala taikinaa (Eväitä, pyrstöä ja kiduksia varten). Kaulitse muu taikina ohueksi levyksi, taita kahtia ja kaulitse uudelleen. Toista muutama kerta. Laita taikinalevyn keskelle lohta ohuina viipaleina vuorotellen riisimassan kanssa. Kaada täytteen päälle sulatettu voi. Nosta taikinareunat täytteen päälle ja nipistä sauma tiukasti umpeen. Käännä taikinakäärö ympäri niin, että sauma jää leivinpaperia vasten. Kauli jäljellä olevasta taikinapalasta ohut levy. Leikkaa siitä evät, pyrstö ja kidukset. Liimaa osat paikoilleen kananmunalla. Paina oliivi kalalle silmäksi. Voitele kananmunalla. Paista piirakka 200'C uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti