Nyt perinteinen maustekakku saa lisä mehevyyttä ja makua sokeroiduista puolukoista. Maustekakku koristellaan lopuksi karamellisoiduilla saksanpähkinöillä, viikunoilla, mintunlehdillä ja tuoreilla vadelmilla.
Valmistus (12 palaa)
Maustekakku
150 g Voita
3 Kananmunaa
3 dl Fariinisokeria
2 dl Kermaviiliä
1 dl Sokeroituja puolukoita
4 dl Vehnäjauhoja
3 tl Leivinjauhetta
4 tl Jauhettua kanelia
2 tl Jauhettua inkivääriä
2 tl Jauhettua neilikkaa
Vadelmia
Viikunoita
Karamellisoituja saksanpähkinöitä
Mintunlehtiä
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata sitten voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään sulatettu voi, kermaviili ja sokeroidut puolukat. Lisää sitten seos vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahdon joukkoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostelemalla. Kaada taikina vuokaan. Paista 50 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku. Koristele kakku vadelmilla, karamellisoiduilla saksanpähkinöillä, viikunoilla ja mintunlehdillä.
Sokeroidut puolukat
3/4 dl Sokeria
Yhdistä sokeri ja puolukat. Sekoita niin kauan kunnes sokeri on liuennut.
Karamellisoidut saksanpähkinät
2 dl Saksanpähkinöitä
4 rkl Fariinisokeria
½ tl Suolaa
2 tl Saksanpähkinäöljyä
Mittaa kaikki ainekset pannulle. Kuumenna pannu ja sekoittele noin viiden minuutin ajan.
Levitä seos leivinpaperilla jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti